Александр Хацкевич: България е слаба в отбрана

Александр Хацкевич, селекционерът на Беларус, заяви, че знае как да победи България в световната квалификация на националния стадион „Васил Левски“ тази неделя. Специалистът заяви, че е запознат със силните и слабите страни на „трикольорите“, като добави, че нашите не се славят с добра защита.

„В сряда играем приятелски мач с Гърция, а техният отбор е подобен на българите - каза Хацкевич. - И двата тима работят добре с топката, обичат да разиграват, разполагат с опасни нападатели, но са слаби в отбрана. И мачът с Гърция трябва да ни покаже как да бием България.“

Полузащитникът Иван Маевский заяви, че Беларус може да измъкне победа в София.

„Трябва да дадем повече от максимума в тази среща за да се поздравим с успех", каза играчът на руския „Анжи“.

Стражът Александър Гутор добави, че победа над Гърция в предстоящата приятелска среща ще даде допълнителна увереност на Беларус за мача с България.

„Физически сме добре подготвени и очакваме здрав мач - каза вратарят на елитния руски „Оренбург“. - Забравихме равенството в последния мач, което направихме с Люксембург, и отиваме в София с мисълта за победа.“

Двубоят на „Васил Левски“ е от 19 ч и е поверен на Щефан Клоснер от Швейцария. Реферът е учител по професия. Завършил е биология в Университета в Берн. Асистенти на Клоснер ще са сънародниците му Реми Зграден и Марко Зюркхер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ