Александър Вучич: Главните цели на Белград в Косово са укрепване на мира и стабилността

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че главните цели на Белград в Косово са укрепване на мира и стабилността, защита на държавните интереси и осигуряване на имотните права на косовските сърби, предаде македонската агенция „Макфакс“.

„Ако постигнем договор, ще имаме повече, отколкото днес“, заяви Вучич в интервю пред държавната „Радио и телевизия Сърбия“.

Държавният глава добави, че ще излезе пред гражданите с всички предложения и ще каже какво е договорено. По неговото мнение, германският канцлер Ангела Меркел е истински приятел на Белград, понеже го е спасила от конфликти с Хърватия, които са могли да възникнат заради мигрантската криза, когато Унгария построи стена, пише македонската агенция.

На въпросът каква е неговата позиция за изявлението на Меркел, че няма да има промяна на границите, Вучич заяви, че Германия и САЩ вече са разграничили Сърбия в момента, когато през 2008-а година са признали косовската независимост.

„Затова, когато говорят против разграничаването, това значи, че са против промяна на границите, които утвърдиха в наша вреда“, коментира сръбският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа