Александър Йорданов: Европарламентът прие една необективна резолюция, пропаганден партиен документ

Александър Йорданов

Европейският парламент прие една необективна резолюция, пропаганден партиен документ, който е в противоречие с Годишния доклад на Европейската комисия. Това коментира евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов по повод приетата "Резолюция за България" в Европейския парламент.

"Тя няма задължителен характер, но дори и да имаше такъв, лично аз ще я хвърля в кошчето за боклук. Защото тя наистина е боклук. В нея клеветата и лъжата са безспорни", посочва Йорданов и допълва: Петното върху България е факт".

"За инициираната от Радан Кънев - "Демократична България" и Елена Йончева - БСП, Резолюция за Върховенството на закона в България са гласували 358 евродепутати, а против сме били 277. Други 56 евродепутати са се въздържали. Резултатът показва, че практически Европарламентът е далеч от единно становище срещу нашата страна", посочва Йорданов. 

"Разликата между гласувалите за резолюцията и тези, които са били против и въздържали се, е само 25 гласа от които 6 са били на български евродепутати: 5 социалисти и Радан Кънев ("Демократична България"). Тримата представители на ДПС в либералната група са се въздържали", допълва той.

"Практически в парламента се реализира ляво-либерален комплот срещу нашата страна", коментира още Александър Йорданов - "Левите за пореден път поставиха своите партийни интереси и цели над здравия разум, професионалната обективност и морала. Резолюцията бе одобрена от социалисти, зелени, либерали и комунисти плюс нейният инициатор от ДСБ Радан Кънев".

Ясно е от резултатите на гласуването, че в Европарламента България има приятели единствено в групите на Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти. Това също е поучително, особено като се знае, че до парламентарните избори у нас остават само няколко месеца. Те, както е известно, ще бъдат през март, пише Йорданов.

"Лош ден за България в Европейския парламент!", казва в заключение той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България