Александър Сиди: В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинства

В Розино трябва да има полицейски участък, за да спрат циганските безчинствата, смята пловдивският депутат от ПГ „Обединени патриоти“ от квотата на ВМРО и областен координатор на партията за Пловдив Александър Сиди. Позицията му идва след поредните цигански Розино, съобщиха от партията. Снощи под влиянието на алкохол и упойващи вещества група цигани отново са предизвикали масов бой и отново са застрашили живота и здравето на хората в селото.

За проблемите с циганската махала в Розино ние от ВМРО – Българско национално движение говорим от години. Припомняме, че именно представители на етноса в селото миналата есен нападнаха и пребиха двама лесничеи, които се опитаха да предотвратят незаконна сеч. Отново техни представители бяха замесени и в убийство преди три години. Проблемите там са ежедневие, а побоите и тормозът над българското население граничат с геноцид.

Ето защо народният представител Александър Сиди отправи въпрос към министъра на вътрешните работи Валентин Радев дали МВР предвижда разкриване на полицейски участък в Розино и какви реални мерки е предприело министерството за решаването на този проблем. Той се позовава на десетките сигнали от граждани, които постъпват буквално ежеседмично в приемната на патриота от ВМРО в Пловдив.

Прилагаме и пълния текст на въпроса:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В приемната ми на народен представител получих множество сигнали за нарушаване на обществения ред в село Розино. Ежеседмични са сигналите за побоища и скандали. Напомням, че имаше убийство преди три години, а преди половин година и побой над горски служители. През последния месец имаше няколко сигнала за тежки побои, последният от които е от тази седмица.

След побоя в Асеновград от миналото лято беше изградено РПУ в махалата, което значително помогна за успокояване на напрежението там. Беше изградено РПУ и в една от циганските махали на Пловдив, което също спомага за опазване на реда. Ето защо отправям към Вас следните въпроси:

1. Предвижда ли МВР разкриването на допълнително РПУ в село Розино, в което живеят предимно хора от цигански етнос и има ежедневни битови престъпления?

2. Какви мерки ще предприеме МВР за гарантиране на спокойствието на жителите на община Карлово, особено след случая на убийство преди 3 години в с. Розино, след побоя над горските служители и честите сблъсъци там?

3. Може ли да бъде засилен контролът на техническата изправност на моторните превозни средства; на водачите, които управляват МПС без свидетелство за правоуправление, с отнети за нарушения книжки или след употреба на алкохол и други упойващи вещества, тъй като такива нарушения са масови сред населението на циганските махали в община Карлово?

София, 25.04.2018 г."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика