Александър Сиди: Патриотичното пространство трябва да е добре представено в следващото НС

ВМРО започва преговори с потенциални партньори, с които да се яви на изборите през лятото.

"Водещ мотив в предизборната кампания за ВМРО ще бъде липсата на консервативно-патриотично пространство в настоящия парламент, а ВМРО като лидер в това пространство трябва да се опита да промени облика на българската политика през следващите години", коментира Александър Сиди от патриотичната формация.

„В следващото, 46 НС патриотичното, консервативното пространство трябва да бъде добре представено. Никой не е казал, че ще бъдем коалиционни партньори на ГЕРБ. Ние сме си направили нашите изводи“, изтъкна Сиди по БНР.

Относно заявката да се търси съюз с партия КОД на Петър Москов и с НФСБ на Валери Симеонов, Александър Сиди декларира готовност да започнат преговори и с двете формации за общ проект.

Сиди не вижда възможност за партньорство нито с „Възраждане“, нито с „Атака“. Той уточни, че „с политическата формация на г-н Сидеров разговорите са затворени 2019-а“.

Според Александър Сиди в настоящия парламент са били извършени „глупости върху Изборния кодекс“.

Сиди припомни, че още в 43 НС, по времето на Реформаторския блок, от ВМРО са предлагали в държавите с федерално управление да не важи ограничението за 35 секции, но това не е било прието.

„Някой имаше да плаща цената за Росенец. То се видя в гласуването. Единственото, което направиха, е да разрешат на ДПС да получи допълнително мандати от Република Турция“, коментира той по темата за неограничения брой секции в чужбина. 

Във връзка с това ще има различни протестни действия, гражданско неподчинение, може да се стигне и до затваряне на граници, предупреди Сиди.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика