Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Като гледаме какво се случва около митичната продажба на ЧЕЗ и кой точно я придобива, не бих се изненадал, ако се окаже, че тази оставка е калкулирана и като начин политическото напрежение да бъде запушено, защото след подобна сделка политическото напрежение е просто неизбежно. Това коментира пред БНР Александър Симов от БСП.

„За мен е много важно да се разбере, че зад сянката на оставката на Теменужка Петкова прозира образът на един човек – Бойко Борисов, който използва министърката си, за да се крие зад нейната пола. Ясно е накъде сочат всички следи за отговорността за подобна сделка, която напомня на някакъв роман от Дан Браун с оплетената си мистерия кой и как придобива едно толкова важно дружество. От тук нататък е интересно, според мен поне, кой ще поеме този ключов пост. Разбрахме, доколкото видяхме в изявление на ГЕРБ, че щял да бъде техен представител. Като видим името това ще изясни в нова степен противопоставянията в енергетиката, факт ли са, дали в самите ГЕРБ няма някакви разделителни линии, които тепърва ще ни се изясняват.“

Симов коментира и новината, че премиерът Борисов е възложил на ДАНС и на Националната агенция по приходите да направят пълна проверка по сделката по продажбата на ЧЕЗ, както и на дружеството купувач.

„Това се включва отново в един сценарий да имитираме някаква дейност, да хвърляме прах в очите на хората. Истината е, че скандалното решение е факт. То се видя. Видя се, че България функционира като паралелна държава с паралелен премиер и затова всякакви проверки ще имат съмнителен резултат“, заяви Симов.

Коментари

Задължително поле