Александър Симов: Резултатът от изборите ще изненада неприятно всички, които смятат, че левицата е разделена

„Партията е консолидирана, в БСП няма никакво разединение, това е само медийно твърдение. Резултатът от изборите неприятно ще изненада всички, които смятат, че левицата е разделена”. Това обяви пред БТВ депутатът от БСП Александър Симов по повод коментарите след последния пленум на партията, на който Елена Йончева победи във вътрешни избори Сергей Станишев и ще е водач на листата на социалистите на евровота.

В левицата има хора, които са разочаровани от това, че Станишев не е избран за водач на листата, но те са 0,01%, уточни Симов.

Според него предложението на лидера на ПЕС пленума да определи водещата двойка за листата не е бил план за обединение, а предложение за сделка. Не схващам нетърпението на Станишев точно на този пленум да бъде посочен като втори или първи, допълни депутатът.

Националният съвет ще реши дали Станишев въобще ще присъства в листата на БСП на изборите за Европейски парламент, напомни Симов. Той лично се е разочаровал от поведението на лидера на ПЕС и не е сигурен дали би гласувал за него.

Относно липсата но комуникация между Сергей Станишев и лидера на БСП Корнелия Нинова той каза: „Когато има нарушен диалог, никога не е виновна само едната страна”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика