Разследване: Месец преди убийството Алексей Петров е предупреден от три посоки

Кои са трите посоки

Ключовата фигура на любовницата Ива Павлова

"Открадна" ли се бизнесът и от кого

Къде "потънаха" откритите флашки

Осем месеца след убийството на Алексей Петров разследването не само кой разстреля Алексей Петров, но и кой го поръча, продължава. Редно е да се отбележи, че до този момент над разследващите не е оказван натиск или внушение „да я карат през просото“, въпреки че има някои „елегантни детайли“, пише в свое разследване по темата сайтът "Афера".

Разпитани са стотици, разкрити са важни факти, има сериозни хипотези и версии, дори категорични „вътрешни убеждения“ на безспорни спецове в областта на тежките криминални престъпления, но заковаващи доказателства за това кой поръча разстрела на Алексей Петров и кой е съпричастен към поръчката – все още няма.

Убийството

За това, което се случва на 16 август 2023 година, когато Алексей Петров е убит, има само един свидетел. Мира. Жената, с която Алексей е правел походите си на Витоша.

Застрелян е първо в гръб. Пада по очи на земята. Мира върви по-напред от него. Обръща се. В първия момент мисли, че Алексей Петров се е спънал и е паднал. Това е за миг. От изстрела и тя е засегната. Килърът се приближава към нея. Тя започва да се моли, че има дете и да не я убива… Килърът се връща към Алексей Петров и стреля в главата му, отзад, зад лявото ухо. После … обръща трупа по гръб.

Ако има някаква странна особеност, която отчитат и разследващите, е – защо иначе професионалният убиец е пощадил очевидец, който го е видял. Без значение дали е дегизиран, с маска, при професионалните убийци – изключено е професионални килъри да остават живи свидетели…

Три предупреждения от три посоки преди убийството

Въпреки видимото спокойно поведение на Алексей Петров в последните му месеци и години, иначе известен с изключителната си предпазливост и мнителност, въпреки че определени среди успяват да „го успят“, стъпвайки върху голямото му его, че е „фактор“ в течащите процеси по скалъпване на Сглобката, в последния месец преди убийството му Алексей Петров вече е „с едно на ум“, защото получава хабер от три посоки, че е поръчан.

Първото предупреждение

Месец и нещо преди разстрела, син на висше бивше спец. ченге, с което Алексей Петров има сложни противоборни отношения и в битността си като служител на ДАНС, в пиянска компания изтърва, че „до месец Алексей Петров е пътник“. В компанията има обаче близък до близко лице на Алексей Петров, който чува изпуснатата фраза.

Близкото лице на Алексей веднага се среща с него и го предупреждава. Видимо Алексей реагира спокойно и хладнокръвно. Обсъждат „дали може да стигне чак дотам“ бившето спец.ченге, въпреки че самият Алексей Петров е убеден в негова съпричастност към стрелбата срещу него с гранатомет през 2015 година след направено собствено разследване за този опит за убийството му.

Второто предупреждение.

Към края на месец юли 2023 година израелецът Меир Овадия, който е партньор и приятел на Алексей Петров още от началото на създаването на бизнеса му, и когото Алексей нарича Мирко, се обажда разтревожен на Алексей Петров и му казва, че ще му прати съобщения, които са получени от „Хакера“ към внука му Том, в едно от които пише, че „Алексей Петров ще бъде убит скоро“ и че „техните еврейски глави ще бъдат пръснати още на летището“.

В същия този период „Хакера“, подписващ сам себе си като „Емил Кюлев“, брутално и безпощадно ежедневно громи Алексей Петров в сайта си „Магаданс“. Изключително любопитно е, както АФЕРА разкри още тогава, че „Хакера“ в бруталните писания срещу Алексей Петров използва изключително лични детайли от битието на Петров, които могат да бъдат известни единствено на най-близки до него…

Съобщенията от „Хакера“ към внука Том на Мирко са пратени през Интернет.

При разговора си с Мирко, Алексей Петров му казва да не се тревожи и „аз ще уредя нещата…“.

Вече обаче е имал „две на ум“.

При разпита си „Хакера Емил Кюлев“ съмнително елементарно твърди, че е пращал съобщенията, но не е знаел за убийството, а просто искал да изкара едни пари от Алексей.

Третото предупреждение.

От 1 до 10 август 2023 година Алексей Петров е на почивка в къщата си в Гърция, затова обаче – по-нататък. Преди да замине за Гърция  разговаря с бизнесмена от Дубай В.Б. С него Алексей е поддържал контакт, подозира се, че именно Алексей Петров е бил логистик на стопляне на отношенията на В.Б. с вражеския му лагер.

Връзката точно за този разговор се осъществява малко трудно, но все пак става, защото по ирония на съдбата тогава Алексей Петров пак е бил на поход.

В разговора между В.Б. и Алексей Петров, В.Б. му казва, че е поръчан от знаково лице и посочва името му. Алексей отвръща: „Недей да ми правиш интриги, аз съм в много добри отношения с Него… Не ми правете интрига, за да не ми тежите и двамата на съвестта…“.

В Алексей обаче се загнездва подозрението – а ако това е двойна игра?!

От близък до предупредилия Алексей Петров също изтича информация: „Пазете си човека! Поръчан е!“.

Алексей вече е с „три на ума“.

Така заминава за Гърция.

Далеч преди да замине за Гърция обаче, назад във времето Алексей Петров решава да промени категорично и кардинално изключително знакова и ключова роля в бизнеса си.

Процесът започва година-две преди последните месеци от живота на Алексей Петров, когато той ускорява категоричното си решение за прехвърляне на огромна част от „портфейла“ на корпорация Лев Инс, на застрахователната фирма, както и на всички фирми от любовницата си Ива Павлова на друга жена.

Коя е любовницата на Алексей Петров – Ива Павлова, как се появява в живота му и какви са отношенията им – по-нататък?

Жената, която избира Алексей Петров за да прехвърли всичко на нея, което се води на името на любовницата му Ива Павлова, е проверена многократно от Алексей, с нея имат сериозни професионални отношения и нямат интимна връзка.

След първоначално колебание, жената е уговорена от Алексей Петров и се съгласява. Имат много делови срещи особено зачестили през последните месеци на живота му, като на финала Алексей неистово е бързал да осъществи намерението си.

Заявява, че веднага след връщането си от почивката в Гърция процесът на прехвърляне на „портфейла“ от Ива Павлова към въпросната жена незабавно ще бъде задвижен.

Не му стига времето. На 16 август, шест дни след завръщането му от Гърция е убит.

На израелския си партньор и приятел Мирко Алексей Петров също заявява, че „да знаеш, че имам нов човек за компанията, ще сменям Ива“. За Мирко това не е кой знае каква изненада. Самият той споделя пред близки, че „Алексей поне 30 пъти искаше да гони Ива и тя все ми плачеше, че иска да я гони…“. В едно от последните си обаждания Алексей казва: „Връщам се в София и я махам окончателно“.

От началото на 2023 година любовницата на Алексей Петров Ива Павлова също е знаела, че предстои прехвърляне на „портфейла“.

Коя е любовницата на Алексей Петров – Ива Павлова и как от продавачка на билети става „най-имотната жена на България“.

В живота на Алексей Петров Ива Павлова се появява през 1998 година. Продава самолетни билети на „Орлов мост“.  Води я бившият началник на баретите Велков, бивш шеф на Алексей Петров, който по това време е шеф на сигурността на Летище – София. По това време Лев Инс имат договорни отношения с летището за кетъринга и имат да взимат пари от това. Договарят се задълженията фирмата на Алексей Петров да получи чрез продажба на билети, като си задържат парите. По това време шеф на фирма „Атлас“ е Кирил Топалов, която взима правото да продава билети, и моли Велков да му препоръча някое момиче да ги продава. Велков, който пък има близки отношения с майката на Ива Павлова, препоръчва Ива.

Така се преплитат пътищата на Алексей Петров с Ива Павлова.

В жълти медии преди време е тиражирано, че Ива Павлова е бивша любовница на Фатик, което обаче не отговаря на истината. Ива Павлова преди Алексей е имала отношения с мъж на име Ален. Ален е бил близък до Фатик.

Любовницата на Алексей Петров Ива Павлова забременява от Алексей и ражда през 2000 година дъщеря. През това време тя и детето живеят при майка си в апартамент в „Захарна фабрика“ в промишлената зона на столицата. Алексей споделя пред близки, че когато влиза в отношения с Ива Павлова, тя е живеела в пълна мизерия и бедност.

През 2001 година любовницата Ива Павлова се появява отново на работа и отново продава самолетни билети.

През 2002 година Алексей Петров вече назначава любовницата си Ива Павлова в Лев Инс. Веднага – същата година – любовницата Ива Павлова „си купува“ къщата на ул. Арарат в София за повече от сто хиляди долара.

Тази къща на ул. Арарат в София, всъщност тризонет с двор, се води само на името на любовницата Ива Павлова, тъй като няма как билето продавачката да си купи подобна къща за баснословна сума. По-късно е купен и апартамент в близост на майката на любовницата Ива Павлова, за да може да гледа детето.

През 2003 година Алексей Петров вкарва любовницата си Ива Павлова в застрахователната компания като негов сигурен човек за да отговаря за парите му и тя става неговия „портфейл“.

През 2010 година става първия сериозен разрив.

При акция „октопод“, проведена от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов и премиер Бойко Борисов, Алексей Петров е арестуван на 10 февруари 2010 година.

Десет години по-късно Алексей Петров е напълно оневинен от съда.

Тогава обаче, веднага след акцията започва и огромен натиск, докато Алексей Петров е в ареста, от определени среди за завземане на бизнеса на Петров.

След сигнал получен от израелска страна, журналистката Веселина Томова намира начин и с писмо предупреждава в ареста Алексей Петров, че предстои Алексей да бъде предаден и компанията му да бъде продадена.

По-късно Алексей Петров научава, че в края на март 2010 година, докато той е в ареста, любовницата му Ива Павлова е в Лондон и е склонна да продава. Дали натискът е бил, че Алексей Петров няма да излезе от затвора, не е ясно, но след излизането си от ареста настъпва скандален разрив в отношенията с любовницата му.

Пред близки тогава, а и по нататък, Алексей Петров коментира, че за да си позволи подобно нещо любовницата му, значи има гръб отнякъде.

Нататък във времето отношенията между двамата са на приливи и отливи.

След 2019 година идва истинския разлом.

След 2019 година отношенията между Алексей Петров и любовницата му Ива Павлова са изключително изострени. Той я гони от къщата на ул. Арарат, която уж по документи е нейна.

През последните година и половина преди убийството му не живеят заедно. Видимо „за пред хората“ поддържат някакви отношения, тъй като „портфейла“ и акциите на всички фирми са на името на любовницата Ива Павлова, но това е само фасада. Дори и когато „за пред хората“ и гости вечерят в ресторанта „Делвите“ /бивш „Златния телец“/, когато излязат от заведението – Алексей тръгва към къщата на ул. „Арарат“, любовницата му към апартамента в който живее в близост.

Както уж къщата на ул. Арарат е нейна по документи, в къщата живее Алексей Петров до последния си ден, а тя влиза в нея единствено за да вземе нещо и то само когато Алексей Петров не е там.

Това е снимка на централата на Лев ИнС, любимо място, където е пребивавал Алексей Петров. Надписът върху сградата „Лев Инс“ го няма. Няма ги и стикерите облепили първия етаж с реклама на компанията.

Голяма част от хората на Алексей Петров в компанията са отстранени. Сменен е дори номера с тройките на мерцедеса. В бизнес средите върви информацията, че Лев Инс се предлага за продажба с цена от … 530 милиона евро.

От трите пиара на компанията, любовницата на Алексей Петров оставя единствено Бетина Жотева.

И докато през 2015 година след стрелбата с гранатомет срещу Алексей Петров, тя твърди, че първото, което трябва да се направи е да се разкара охраната, сега охраната на Алексей Петров до смъртта му, вече е нейна лична охрана.

„Най-имотната жена на България“, както чуват от нея близки, притежава дялове и акции в купищата фирми на Алексей Петров, както и в компанията Лев Инс.

Реалният собственик е Алексей Петров, но по документи – любовницата му Ива Павлова. Не му стига времето да прехвърли „портфейла“ от любовницата си на новия си партньор – жената, която е избрал.

Любовницата Ива Павлова притежава и фирма Пела /бивша Тетива ООД със собственици Алексей Петров и Иво василев/, която купува от Марсел Мос за 60 000 лева, като към момента на покупката фирмата има нетни активи от 26 милиона лева и на практика купува 26 милиона лв. за 60 бона.

Любопитно е да се знае, че името на фирмата „Пела“ е всъщност Алексей Петров обърнато на обратно „ПЕтров АЛексей“.

Къщата на ул. Арарат в столицата е подложена на брутален ремонт, което и разследващите заварват при проведени акции за обиски в края на февруари т.г.

По документи любовницата Ива Павлова, а всъщност реален собственик – Алексей Петров, притежава купища имоти, заведения, хотели, къщи, собственост на Лев Инс и многото свързани фирми с Алексей Петров. Притежава два апартамента в Гърция – Паралия Офринио.

Разрив на любовницата на Алексей Петров – Ива Павлова  с Пламен Бобоков

Алексей Петров е в много близки отношения и с Пламен Бобоков. Алексей го вкарва в Съюза за стопанска инициатива. След убийството обаче Ива Павлова се скарва с Бобоков, заради евентуално нарастващо му влияние в Съюза. Той е поредният близък до Алексей Петров, който е неглижиран.

Приживе, Алексей Петров става гарант, чрез компанията си за кредит на Бобоков.

Къде „потънаха“ откритите и неоткритите флашки. „Неотваряемият“ телефон на Алексей Петров, чийто пин код е известен

На 23 февруари т.г. ченгетата, разследващи убийството на Алексей Петров влизат в кибер фирмата, свързана с Алексей Петров, „Кибер уан“. Фирмата е на Кирил Григоров, кадър на Лев Инс и именно чрез Кирил Григоров, Алексей разкри кой точно е „Хакера Емил Кюлев“ през 2022 година.

Тогава единствена АФЕРА информира, че при акцията 30 чувала са изнесени от ченгетата.

Открит е огромен масив от информация. Флашки.

Откритите флашки с информация обаче … не остават в ръцете на разкрилите ги разследващи, които месеци наред работят по разкриване на убийството на Алексей Петров. А прокуратурата ги „разпределя“ и изпраща в … ДАНС. Където понастоящем анализират информацията в тях.

Същото някак странно се получава и с прословутия „неотваряем“ телефон на Алексей Петров, обявен за „неотваряем“ от прокуратурата.

Телефонът също е в прокуратурата, а не в ръцете на разследващите убийството ченгета.

Впрочем, пин кодът е известен и е подаден от близки до Алексей на полицаите.

Онези, които познават истински Алексей Петров, знаят, че освен откритите флашки има и неоткрита, още по-ценна информация. Знаят и че Алексей не може да не се е „застраховал“ на поне две места, още повече когато на финала вече е бил с „три на ум“, че може да му се случи необратимото.

А тази информация е изключително чувствителна, тъй като в последното му време касае главната роля на посредник в съставянето на Сглобката за правителство на Алексей Петров и срещите му и контактите му с най-знаковите актуални политически лица.

На 15 август 2023 г. на курбана, който дава, Алексей Петров говори по телефона с татко Петко на Кирил Петков.  Нарежда на близък: „Купувай дрон!“ за сигурността му.

В Паралия Офринио, Гърция, обикновено Алексей Петров е прекарвал почивката си от 1 до 15 август. Миналата година, 2023 г., я прекратява пет дни по-рано и се прибира на 10 август 2023 г.

Колкото и да е „успан“ от Онези, които го „успиват“, като „Фактор“, какъвто Алексей се определя и пред близки до него, заради ролята му да „сглобява“ Бойко Борисов с Кирил Петков и компания, след трите предупреждения, които получава, че е поръчан, той вече усеща жегата зад ъгъла и става предпазлив и мнителен. Включително и в Гърция.

Връщайки се в България, където е пришпорил действията с жената на която има намерение да прехвърля „портфейла“ на имането си от любовницата си Ива Павлова на нея, говори и обсъжда с доверени нему сигурността си. Знае, че покушенията се случват на места, където обикновено пребивава – работа, заведение, дом, на които пребивава.

На 15 август 2023 г. иска да се купи дрон, който „да вдигат“ докато ходи на поход. Спори в негов стил, докато му обясняват, че няма как и да бъде вдигнат дрон, да бъде наблюдаван, тъй като местността е гориста и е невъзможно. Все пак нарежда: „Купете дрон!“.

Пак на 15 август 2023 година, когато дава курбан, което прави всяка година в деня на Света Богородица, заради оцеляването му при първата стрелба срещу него, разговаря по телефона с татко Петко на Кирил Петков.

На 16 август 2023 година сутринта разговаря с по телефона с любовницата си Ива Павлова. С нея е и в Гърция от 1 до 10 август 2023. Според разследващи, въпреки разлома помежду им, видимо я е държал близо, за да контролира. В последно време преди да бъде убит я е канил винаги да ходи с него на поход, когато е решил да го прави. Прави го и за похода на 16-ти август м.г. Тя отказва винаги, тъй като винаги има ангажименти.

Въпреки че вече е бил напрегнат от предупрежденията, че ще бъде убит, Алексей Петров все пак излиза на поход на 16 август 2023 г.

Въпреки „Не се меси в оперативната ми игра!“, когато още в първите месеци на 2023 година журналистката Веселина Томова го предупреждава, че ще го „сготвят“ за пореден път, самозабравянето му, че е „фактор“, като какъвто са го „успали“, че е, му изиграва фаталната лоша шега.

Чужди служби: „Предаден е от близък човек!“. Идва ли края на „Лев Инс“

На израелецът Мирко Алексей Петров казва: „Аз знам откъде идва това, аз ще реша проблема, не се притеснявай…“.

Дали наистина знае „откъде идва това“? Не му стига времето „да реши проблема“.

Превръща се в „лош очевидец“ на онова, което „сглобява“. Със сигурност е поискал нещо /както писа вече първа АФЕРА – исканията му нямат нищо общо с висока позиция в ДАНС/, със сигурност са го изчислили, че играе своя „оперативна игра“, в която е начертал той да ги надцака на финала, със сигурност не е изчислил обаче, че всъщност го ползват и го „успиват“, вдигат му егото, че е топ Фактора, докато си повярва съвсем, и тогава … да бъде елиминиран.

Чужди служби след убийството дават мнение, че е „предаден от близък човек“. Дали волно, неволно или в съпричастие, но е предаден. От много близък.

По разследването на убийството на Алексей Петров е извършена огромна работа, много хора помагат на разследващите, учудващо е обаче, че в същото време много близки уж до Алексей, като любовницата му Ива Павлова, изнервят ченгетата с изненадващата липса и отказ за съдействие.

Идва ли краят на Лев Инс?

Като че създаденото от Алексей Петров се заличава и изтрива, по документи в ръцете на любовницата Ива Павлова.

В последните месеци на живота си Алексей Петров иска коренно да промени всичко – и в бизнеса, и в живота си. Не успява да приключи с прехвърлянето на бизнеса на избраната от него жена.

Изстрела го изпреварва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Разследване