Алексей Петров: Искам бързо правосъдие по новото дело

“Добре е да се види по повод обвиненията, които получих в последните шест години, какъв бизнес съм правил. Участник съм в усилията това да влезе в съда.” Това заяви в спецсъда бившият съветник от ДАНС Алексей Петров, запитан за най-новото обвинение срещу него – в пране на 3,3 млн. лева. Според прокуратурата през 2006-2008 г. Петров в съучастие с Явор Джиев и Теодор Дечев е изпрал трите милиона, присвоени от две фирми.

“Получил съм хонорар като посредник в сделка с фирмата Blizoo, купена от голяма американска компания, платил съм си данъците, а после съм вложил законните си пари в друга сделка, което е нормално”, обясни Петров. От 2010 г. той е обвиняем и по друго дело, наречено “Октопод” – като лидер на престъпна група за рекет. На вчерашното заседание бе разпитана Снежанка Чинкова, тъщата на Николай Динков, основен свидетел срещу Петров по “Октопод”. Въпреки че е била разпитвана поне 3 пъти, вчера тя за първи път заяви, че Николай бил заплашван от “хората на Алексей Петров”. Тя не успя да обясни на магистратите защо се сеща за този факт 10 г. след случилото се, затова изявата й бе възприета като лъжесвидетелство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.