Ален Делон иска да го погребат до скъпите му животни

В имението на Делон намират подслон не само кучета – има и излекувано котенце с три лапички.

40-0В живота на секссимвола на всички времена има много жени, но малко любов – затова той с тъга казва, че на истинска и безкористна обич са способни само кучетата

83-годишният магнетичен френски красавец често повтаря, че и четириногите са като хората, само че без техните дефекти, които са неизброими! Кучетата му приличали на деца, на които са „отпуснати” само 10-15 години живот. В неговото гробище на домашни любимци от 1975 г. са около 50-те му верни приятели, а той иска да умре в обятията на любимата си овчарка Лубо.

Като юноша носи военно яке

Младият красавец не носи странното облекло, за да е в крак с модата. Якето обаче има големи джобове, в които Ален често приютява намерени улични кученца, за да ги сгрее с тялото си.

Както сам той споделя, от ранното си детство расте с четириногите. С трогателна нежност си спомня за доберманката Гала – когато я ударил за някаква беля, видял в очите й сълзи. Точно тогава проумял много неща и от този ден всички негови кучета се усмихвали.

Осъжда хлапета садисти

През август 2009 г. в малко селце недалеч от Перпинян, Южна Франция, се случва ужасна трагедия с малкото пинчерче Мамбо. Кученцето доверчиво приближило до две хлапета, за да го погалят, а моралните уроди го заливат с бензин и го запалват! Докато гледат мъките му, се заливат от смях.

Бедното животно навярно би умряло, но актьорът веднага изпраща своя ветеринар, който го спасява. След това Ален Делон използва влиянието си, за да потърси отговорност от извършителите на зверството. Нещо повече, той наема адвокат на кучето, който настоява за реални срокове за престъпниците и извоюва 6 г. затвор! За първи път в съдебната практика в залата присъства оживялото животно в качеството си на потърпевш...

Това изобщо не е фарс или опит да привлече вниманието, тъй като и без това актьорът е легендарна личност. Просто за него е нетърпим фактът, че подобни изроди си живеят спокойно и въодушевени от липсата на наказания, могат да продължават да вършат престъпления. Тогава Ален Делон е толкова възмутен и разярен, че избухва - ако пред очите му бяха измъчвали кученцето, той, без да се замисля, би убил мъчителите, дори знаейки, че ще се окаже зад решетките: „Представяте ли си, дори животните се нападат едно друго заради храна, а не за „развлечение”.

Пострадалото куче Мамбо е излекувано, после то е прибрано от семейство Гойзе. На рождения си ден актьорът посещава напълно възстановеното кученце.

 

„Четириногите трябва да си имат адвокати!”

Много години Ален Делон живее в огромното си имение Douchy в Швейцария, която обича като своя родина, има и двойно гражданство.

Когато през 2010 г. представителите на службата по защита правата на животните предлагат в страната да се въведе длъжност адвокат на домашните животни, който би работел във всеки кантон, актьорът горещо поддържа това начинание. Той активно участва в подготовката на референдум по този въпрос, предлага дори да използват снимките му за рекламни материали. И всичко това – при факта, че през целия си живот той е странял от политиката и никога не е участвал в никакви предизборни кампании или допитвания!

Ален Делон взима присърце инициативата, като заявява, че дори убийците и насилниците могат да ползват в съда услугите на защитници, докато кучетата, които не правят нищо лошо, са лишени от това право. За съжаление законът така и не се приема, тъй като за него гласуват само 30% от швейцарците.

„Те ме обичат просто така, безусловно“

В живота на култовия актьор има много жени, но малко любов. Той с тъга споделя, че само кучетата са способни на истинска, безкористна обич. На тях им е безразлично какъв е стопанинът им – клошар, президент на Франция или Ален Делон. Обичат го просто така, без да знаят с какво се занимава, успешен ли е в живота, красив ли е, или пък уродлив.

Артистът с особена нежност се отнася към уличните кучета, които скитат заедно с бездомниците. Той разбира, че всяко от тези четириноги доброволно споделя трудностите и страданията на стопанина си, затова го обича като собствен баща – с безусловна и искрена любов.

Може би на легендарния секссимвол на всички времена е липсвала именно такава безусловна любов? Жените идвали и си отивали, децата са пораснали и се отдалечили, феновете виждат в него на първо място звездата, а не живия човек със своите страхове, болки, самота... А на кучетата им е безразличен статусът му. Те просто обичат именно него.

В имението му има гробище на 50 негови любимци

В огромното му имение са погребани всички кучета, които някога са живели с него от 1975 г., и в своето завещание Ален Делон моли да го погребат заедно с тях. Официално разрешение за това е получил след многократни преписки и трудни бюрократични процедури. В средата на некропола той е построил параклис.

В дома му намират подслон и защита не само кучета – известно време при него живее котка с три лапички. Някой я осакатил, влачейки я с колата си, и ветеринарят предложил да приспят животното, за да не се мъчи. Ален Делон обаче довежда животинчето с вертолет в Париж при своя лекар, който ампутирал лапичката. Животът на котенцето е спасен и от този ден то става пълноправен член на актьорската обител със собствена стая. Място се намира и за зайче с три лапички – Ален Делон просто не могъл да отмине пухкавелчето, без да го спаси.

Веднъж задават въпрос на актьора какъв иска да бъде в следващия си живот. Отговорът е: куче на Ален Делон!

Иска евтаназия на Лубо след смъртта си

Днес 83-годишният Делон е член на Дружеството за защита на животните и стопанисва 5 развъдници за бездомни кучета и котки. Живее с 3-годишната белгийска овчарка Лубо.

През януари т.г. легендарният актьор изрече много горчиви думи в интервю за сп. Paris Match: „Ненавиждам времето, в което живеем, като болен съм от всичко. Всичко около нас е фалшиво, само парите имат ценност. Ще напусна този свят, без да съжалявам”.

Делон иска да умре заедно с Лубо: „Ако тя си отиде преди мен, няма да има смисъл какво да искам повече. Ако пък аз се наложи да си отида по-рано, ще помоля ветеринаря да направи инжекция на кучето ми, за да можем да умрем заедно и то да почине в обятията ми. Предпочитам така, отколкото то да погине от мъка на гроба ми.”

За мнозина това е жестоко и много спорно решение – да се убие младо и здраво куче? Казусът повдигна много спорове сред адвокатите, тъй като в законодателния кодекс съществува умишлено убийство на животно, но за това е необходимо да има сериозни основания. Теоретично Ален Делон няма право да приспи своето здраво животно, но на практика във Франция има случаи на евтаназия при развод или смърт на стопанина. Адвокатите подчертават, че не всички ветеринари са готови да участват в подобни актове. Въпреки че има и такива, дефакто съдбата на Лубо вече е решена от стопанина й.

Коментари

Задължително поле