Премахнаха 230 трошки от улиците на Шумен

Почина научнофантастичната авторка Урсула ле Гуин

От форума в Давос: Киберзаплахите и мръсният въздух са основните проблеми пред световната икономика

Тръмп ще призове Ердоган за „деескалация на ситуацията“ в Африн

Жителите на айтоското село Мъглен ходят в кал близо десетилетие заради недовършена канализация

33 загинали и над 70 ранени при терористично нападение в Бенгази

В София са направени обработки със смеси срещу заледяване

Хеликоптери евакуираха 150 души в Италия след падане на лавина

Въздушни удари на САЩ са ликвидирали близо 150 терористи от ИДИЛ в Сирия

Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия и операцията на турската армия в района Африн

Шефът на ЦРУ: Северна Корея е все по-близо до момента, в който може да застраши САЩ с ядрено оръжие

Между солта и пепелището Поетът Георги Ангелов издаде две нови книги

Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

„Алкомет“ АД със сертификат за инвестиция клас „А“

Замeстник министърът на икономиката Даниела Везиева връчи три сертификата на фирми за инвестиции клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на официална церемония в понеделник. Сертификати получиха проектите на „Алкомет“ АД, „Кроношпан България ЕООД и „Ветпром“ АД. Общият размер на предвидените с проектите им инвестиции е 133,1 млн. лв., ще бъдат създадени и 200 работни места.

Зам.-министър Везиева посочи, че и трите проекта са в производството и предвиждат увеличение на производствения капацитет. Положителна тенденция е, че сертифицираните проекти предвиждат разширяването на съществуващата дейност на вече утвърдени български и международни компании в страната. „Това е атестация за това, че България е добро място за инвестиции. Надявам се връчването на сертификатите да спомогне и за разширяване на експортната ориентация на дружествата“, допълни Везиева.

По думите й предприятията ще се възползват от насърчителни мерки, които включват съкратени срокове за административно обслужване по чл.21 от ЗНИ, индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект и финансово подпомагане за обучение за придобиване на професионална квалификация на лица, включително на стажанти от висшите училища в страната, заели новите работни места.

„Алкомет“АД получи сертификат за инвестиция клас „А“ за проекта си „Увеличение на производствения капацитет и повишаване на производствената ефективност“, който ще се реализира в община Шумен.

Предметът на дейност на дружеството е производство на алуминиев прокат, валцови и пресови изделия от алуминий и алуминиеви сплави. Дружеството е един от големите производители на алуминий на Балканите. Размерът на инвестицията възлиза на 69 000 000 лв., като резултат от него ще бъдат открити 100 нови работни места.

Семих Батурай, член на Управителния съвет на „Алкомет“ АД посочи, че проектът ще включва нова производствена линия и преса за алуминиеви профили. “С откриването на новите 100 работни места служителите ни ще станат над 1000“, каза той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.