Медицинският университет с най-модерното обучение за стоматолози в региона Откриха нови зали с 50 дентални симулатора

Оставиха в ареста тримата, обвинени за трафик на жени

Съдът пусна предсрочно убиеца Джок Полфрийман

Горан Брегович обеща лудо шоу у нас

„Интерпол“ арестува лица, заподозрени в тероризъм, при международна операция

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Есенна „Флора“ отваря врати в Бургас

Осъдиха болницата във Враца да плати на друга 342 618 лв.

ALMA с още една песен по MTV

Попфолк певицата Бони изобличи измамници

Двама кандидат-кметове на Карлово в един ден пред Темида

Съперникът на Нетаняху в изборите Бени Ганц: Възнамерявам да съставя широко либерално правителство и да го оглавя

Над 10-километрова опашка от тирове се е образувала на ГКПП „Капитан Андреево”

Варненските социалисти искат оставката на Кирил Добрев Тежката артилерия на БСП иска ново заседание на НС

Система за видеонаблюдение за над 1 млн.лева вече работи в Сливен

„Алкомет“ АД със сертификат за инвестиция клас „А“

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи на Семих Батурай от УС на „Алкомет“ /четвърти отляво/ сертификат за инвестиция клас „А“

Замeстник министърът на икономиката Даниела Везиева връчи три сертификата на фирми за инвестиции клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на официална церемония в понеделник. Сертификати получиха проектите на „Алкомет“ АД, „Кроношпан България ЕООД и „Ветпром“ АД. Общият размер на предвидените с проектите им инвестиции е 133,1 млн. лв., ще бъдат създадени и 200 работни места.

Зам.-министър Везиева посочи, че и трите проекта са в производството и предвиждат увеличение на производствения капацитет. Положителна тенденция е, че сертифицираните проекти предвиждат разширяването на съществуващата дейност на вече утвърдени български и международни компании в страната. „Това е атестация за това, че България е добро място за инвестиции. Надявам се връчването на сертификатите да спомогне и за разширяване на експортната ориентация на дружествата“, допълни Везиева.

По думите й предприятията ще се възползват от насърчителни мерки, които включват съкратени срокове за административно обслужване по чл.21 от ЗНИ, индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект и финансово подпомагане за обучение за придобиване на професионална квалификация на лица, включително на стажанти от висшите училища в страната, заели новите работни места.

„Алкомет“АД получи сертификат за инвестиция клас „А“ за проекта си „Увеличение на производствения капацитет и повишаване на производствената ефективност“, който ще се реализира в община Шумен.

Предметът на дейност на дружеството е производство на алуминиев прокат, валцови и пресови изделия от алуминий и алуминиеви сплави. Дружеството е един от големите производители на алуминий на Балканите. Размерът на инвестицията възлиза на 69 000 000 лв., като резултат от него ще бъдат открити 100 нови работни места.

Семих Батурай, член на Управителния съвет на „Алкомет“ АД посочи, че проектът ще включва нова производствена линия и преса за алуминиеви профили. “С откриването на новите 100 работни места служителите ни ще станат над 1000“, каза той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.