"Алкомет"АД-Шумен дари цветен ехограф на онкоболница

Ехограф от ново поколение получи Комплексния онкологичен център в Шумен от Фикрет Индже/в средата/, собственик на "Алкомет"АД

Фирма "Алкомет"АД-Шумен дари на Комплексния онкологичен център в града висотохенологичен цветен ехограф. Техниката за изключетелно прецизна диагностика започва да работи от понеделник, когато беше връчена от председателя на надзорния съвет на дружеството Фикрет Индже. Ехографът Siemens ACUSON NX3 Elite е мечта за всяка болница, той е представен на европейски конгрес във Виена тази пролет и е първият доставен у нас за онкоцентър. Уникалното е, че има 4 активна порта с трансдюсери - гинекологичен, кардиологичен, коремен и линеен за щитовидна жлеза, съдове и повърхностни структури. Извършва и еластография. С него ще бъдат проследявани и болни след операция и химиотерапия.

За техниката алуминиевият комбинат дарява 57 256 лв. и половината от средствата са лично от Индже. Управителят на онкоболницата д-р Сотир Караниколов благодари от името на всички пациенти и работещи в здравното заведение. "Моето лично усещане е, че Фикрет Индже се е записал в историята на Шумен като един от най-големите брагодатели на този град", каза хирургът. За поредния жест, Индже получи почетното отличие на здравното заведение "Златна значка" за личен принос в развитието на онкоцентъра. Той стана и почетен член на колегията на КОЦ-Шумен за изключителен принос към дружеството.

"Аз съм шуменец, за мен е удоволствие. Дай Боже апаратурата да помага на болните и те да са по-малко", каза дарителят.

През април т.г. "Алкомет" предостави апаратура за близо 70 000 лв. и на клиничната лаборатория на шуменската болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони