Гърци и румънци са първите туристи по Черноморието ни 12 000 българи ще пътуват до морето за празниците

Близо 20 000 непридружени деца мигранти са регистрирани в ЕС през 2018 г. Най-много са в България и Словения

Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Алманах разказва какво е да си рицар Събират в книга историята на Велик Приорат България, ценностите и кодекса, които членовете му следват

Алманах разказва историята на Велик Приорат България на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим.

Деца се състезават с рисунки в мащабен международен конкурс

През 2020 г. страната ни става център на световното тамплиерство

Днес Велик Приорат България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим представя книгата “Алманах”, която разказва какво е да си рицар. Тя е посветена на 10 годишната история на Ордена в България 2008-2018 г. Книгата проследява ръкополагането на първите рицари у нас и създаването на Велик Приорат България в рамките на Международния Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. “Алманах” е книга за историята на създаването, развитието и утвърж­даването на тамплиерството в нашата страна. Включени са ценни проекти на Ордена свързани със съграждане на храмове и подпомагане на хората в беда. “Описали сме и Кодекса на тампиера, както и Седемте рицарски добродетели в оригиналния им вид още от средновековието. Книгата има за цел да даде обективна информация какво представлява тамплиерството”, каза пред “Труд” Великият Приор на Велик Приорат България акад. Румен Ралчев, който е ръководител на творческия колектив на книгата. В Кодекса са залегнали всички взаимоотношения, в които би могъл да влезе рицарят, застъпени са постулати като “Прави добро заради самата любов към доброто”.

В ход е и организираният от Велик Приорат България конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен”, като победителите ще получат стипендии на 1 юни. Тази година за първи път конкурса от национален стана международен с участието на Русия, Украйна, Македония и др. Състезанието се провежда у нас от 5 г. и в него са участвали поне 30 000 деца.

“През 2020 г. отново ще станем център на тамплиерството в света”, съобщи още акад. Ралчев. Ще се проведе Магистрален съвет – форум на който ще се обсъдят важни въпроси за Ордена. “Великите Приорати би трябвало през 10 г. да им се пада домакинство, ние ставаме домакини три пъти за същия период. Повече магистрални съвети е имало само в Португалия”, каза акад. Ралчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.