Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Алманах разказва какво е да си рицар Събират в книга историята на Велик Приорат България, ценностите и кодекса, които членовете му следват

Алманах разказва историята на Велик Приорат България на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим.

Деца се състезават с рисунки в мащабен международен конкурс

През 2020 г. страната ни става център на световното тамплиерство

Днес Велик Приорат България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим представя книгата “Алманах”, която разказва какво е да си рицар. Тя е посветена на 10 годишната история на Ордена в България 2008-2018 г. Книгата проследява ръкополагането на първите рицари у нас и създаването на Велик Приорат България в рамките на Международния Орден на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. “Алманах” е книга за историята на създаването, развитието и утвърж­даването на тамплиерството в нашата страна. Включени са ценни проекти на Ордена свързани със съграждане на храмове и подпомагане на хората в беда. “Описали сме и Кодекса на тампиера, както и Седемте рицарски добродетели в оригиналния им вид още от средновековието. Книгата има за цел да даде обективна информация какво представлява тамплиерството”, каза пред “Труд” Великият Приор на Велик Приорат България акад. Румен Ралчев, който е ръководител на творческия колектив на книгата. В Кодекса са залегнали всички взаимоотношения, в които би могъл да влезе рицарят, застъпени са постулати като “Прави добро заради самата любов към доброто”.

В ход е и организираният от Велик Приорат България конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен”, като победителите ще получат стипендии на 1 юни. Тази година за първи път конкурса от национален стана международен с участието на Русия, Украйна, Македония и др. Състезанието се провежда у нас от 5 г. и в него са участвали поне 30 000 деца.

“През 2020 г. отново ще станем център на тамплиерството в света”, съобщи още акад. Ралчев. Ще се проведе Магистрален съвет – форум на който ще се обсъдят важни въпроси за Ордена. “Великите Приорати би трябвало през 10 г. да им се пада домакинство, ние ставаме домакини три пъти за същия период. Повече магистрални съвети е имало само в Португалия”, каза акад. Ралчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.