Ало апаши поискаха пари от полицаи

Нагли телефонни измамници се опитаха да приберат пари дори и от полицейски шефове в Монтана. Преди дни апаш се обадил на криминалисти в Областната дирекция на МВР като се представил за брокер в чужбина и поискал да му предостяват финансите си, за да ги управлява. „Номерът беше английски, но мъжът говореше на български.

Никой не се хвана на въдицата му!”, споделиха от дирекцията. Вълната от телефонни измами в северозападния регион не е масирана като в други краища на страната, но атаките на „ало апашите” не спират и все още се намират хора - най-вече възрастни, които лековерно им дават спестяванията си, коментираха полицаите. От началото на годината в област Монтана са регистрирани 21 измами, повечето от които са по телефона. От тях обаче са разкрити само две.

Заловени са и неколцина „мулетата”, които пренасят парите, но не и организаторите на престъпленията. За противодействие на измамниците и предотвратяване на ударите им полицията в Монтана е разработила план, в който са включени Областната администрация, кметства, банки и държавни институции. В Лом кварталните полицаи лепят стикери по телефоните на пенсионерите с предупреждения да не дават пари на непознати и при съмнителни обаждания да звънят на тел. 112.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право