Ало измамниците вече прибират и карти с ПИН код

Наглостта на телефонните измамници у нас достига неподозирани висоти. След като от години прибират, най-често безнаказано, скътаните левчета на пенсионерите, апашите започнаха да вземат и спестовните книжки и банковите карти с ПИН кода на старците.

В четвъртък към 10.30 часа измамниците се обадили на 78 годишната Ангелина Л. в Лом и по баналния вече сценарий я убедили, че трябва да помогне на полицията за залавяне на апаши като остави всичките си пари пред дома си. Бабата извадила спестените си 5347 лева, прибавила към тях и спестовната си книжка, както и дебитната карта със съвестно написан ПИН код и ги оставила в найлонов плик пред жилището си. Малко по-късно старицата се усетила, че е измамена и подала сигнал в Районното управление. От полицията не можаха да кажат каква сума е имало в дебитната карта. По случая е образувано досъдебно производство.

Същият ден следобед в малко по-дълга телефонна пиеса друга баба от Монтана обогатила „ало” апашите с още 3000 лева. На 63 годишната Цветана В. първо се обадила плачеща и молеща за помощ жена, след това с нея говорел лекар, който я заплашил, а накрая позвънил мъж, представил се за „инспектор Стефан Григоров от МВР”, който я успокоил и поискал съдействие като даде пари, за да бъдат заловени и уличени престъпниците. Бабата оставила 3000 лева до контейнерите за смет в ж. к. „Младост” и апашите ги прибрали. От началото на 2017 г. в област Монтана са регистрирани 25 измами за над 150 000 лева. Само през април досега ало измамниците са направили 11 удара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право