Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Ало-измамниците преместиха „плацдарма“ си от Пловдивска в Пазарджишка област

Телефонните измамници в последните няколко седмици явно са се пренасочили от Пловдивска област към съседния Пазарджишки регион, след като полицията от града под тепетата залови тартора на ромската ало-топбанда Димитър Серафимов-Келеша и няколко съучастници начело с „Бони и Клайд“ от плевенското село Градище Галя Паскалева и Господин Господинов.

Само от началото на тази седмица в Областната дирекция на МВР-Пазарджик са получени куп сигнали за опити за телефонни измами на наивни възрастни хора.

В понеделник и вторник няколко мъже и жени от третата възраст получили обаждания на домашните си телефони от „комисар Тодоров“ от „Тежки престъпления“. Той уведомявал лично съответния възрастен човек, че негов близък (син, дъщеря, внук, брат и т.н.) е арестуван за извършено престъпление или ПТП (пътно-транспортно произшествие). Ало-измамникът предлагал своите услуги да улесни излизането на задържания от ареста срещу съответна парична сума.

Това е най-новата „сюжетна линия“, но арсеналът на ало-измамниците е изключително богат.

„В последните дни се забелязва нова активност при опитите за телефонни измами. Възрастните хора трябва да са особено внимателни при теглене на пенсиите си от банкомати заради опити за измама от непознати, представящи се за служители на банкова институция или на полицията. Те съобщават на набелязаните жертви, че парите, които току-що са изтеглили от банкомата или банковия клон, са фалшиви. Измамниците предлагат да заменят „фалшивите пари“ и изчезват заедно с пенсиите на хората“, предупреди говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.