„Ало” измамниците удариха на камък в Северозапада

Снимка: Архив

След десетки обажданията апашите прибраха все пак1600 лева от дядо

Вълна от атаки на телефонни измамници е заляла в почивните дни пенсионерите в област Монтана. Повечето баби и дядовци разпознали мошениците и не се вързали на номерата им. Наивен старец обаче им броил 1600 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В събота двама апаши, които играели ролите на „лошия престъпник” и „доброто ченге”, един след друг звънели на възрастни хора в Монтана.

Единият със зъл глас, поискал от баба Г. Д. 30 000 лева и заплашил, че, ако не получи парите, ще й отреже ръцете. Друг, който се представил за „ полицай Георги Николов”, обаче обещал закрила. Пред пенсионерката М. Г. единият престъпник се афиширал като „Мартин Христов от МВР” и я предупредил, че е в списъка на измамниците. Друг после изплакал в слушалката „Майко, счупих си крака!” и дал слушалката на „д-р Миланов”,който направил поискал 30 000 евро. И двете старици обаче не се хванали на въдиците и позвънили веднага на тел. 112.

„Полицаят Христов” се обадил и на дядо Д. М. в Монтана, но и той разпознал апаша и потърсил помощ. Възрастен мъж от Лом обаче хлътнал в капана и оставил в плик до контейнер 1600 лева. „Обажданията на измамниците през почивните дни са десетки и повечето хора не се хващат на лъжите им. Въпреки много предупреждения, раздадените брошури и проведените беседи по квартали и клубове обаче все още се намират наивници, които дават парите си на непознати без да се замислят!”, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България