Ало измамници измъкнаха над 35 хил. лв. от 82-годишна баба

82-годишна кърджалийка, предала на два пъти на телефонни измамници общо 35 948 лв., е подала жалба в ОД на МВР-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Възрастната жена била убедена от анонимен мъж, че ще помогне на полицията за залавяне на група, извършваща измами по телефона, като за целта била насочена къде да предаде пари. На 12 октомври жителката на Кърджали пътувала до Димитровград, където непознат мъж прибрал от нея 19375 лв. На следващия ден отново в същия град тя предала още 16573 лв., изтеглени от банка. Измамниците обещали, че ще върнат парите на 15 октомври след приключване на операцията.

Проверката по случая се извършва в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали. Полицията не иска пари от граждани за изпълнение на служебни задължения, напомнят за пореден път криминалистите. Всяко позвъняване по телефона от непознати или представящи се за приятели и роднини с искане на пари е измама, допълват полицейските служители и призовават по никакъв повод гражданите да не се включват в такива схеми.

 

Коментари

Задължително поле