Ало измамници опитаха да вербуват журналист - предложили 20% от печалбата

Снимка: Архив

Ало-измамници в Шумен са се опитали да вербуват местен журналист, който да им помага в престъпленията. Красимир Крумов разказа по БТВ, че телефонните измамници първоначално са се опитали да го оберат, но тогава дошла и офертата.

"Бях вулгарен и циничен, очаквах да затворят, но отсреща ми казаха: "Виждам, че си пекан, не можах да те излъжа, дай да лъжем заедно". Започна разговор, който аз записах. Неговата цел беше да ме склони да работя за него. Обясни ми как изглежда схемата - аз да ходя на различни адреси и да събирам пари", добави журналистът.

Крумов заяви, че измамниците са му предложили да работи срещу 20% от получените пари. Мъжът добави, че решил да предаде престъпника на полицията и така осуетил няколко измами.

Днес стартира голяма кампания на шуменската полиция срещу телефонните измами. Причината е драстичния скок на телефонните измами в региона.  В нея униформените разясняват на възрастни хора какви са възможните сценарии и как да се предпазят. През миналата година на територията на областния град са извършени 44 ало-престъпления, жертвите са загубили приблизително 316 хил. лв.

Коментари

Задължително поле