Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

"Ще ви дават по телевизията" - така звучи примамката по нова схема на "ало" измамници, с която те лъжат възрастни хора. В Русе, в първите дни на новата година, 70-годишна жена попаднала в капана на измамниците, които й обещали, че ще даде интервю пред медиите, защото е съдействала на полицията за залавянето на мошеници, съобщи Нова ТВ. Това трябвало да се случи като жената остави пари на определено място. За достоверност се прибавя и фактът, че полицаите ще бъдат придружени от журналисти.

"Наличието на журналистически екип и това, че жертвите ще бъдат давани на по-късен етап по телевизията, дава по-реалистична картина на въвеждането и поддържането на това заблуждение", каза Николай Кожухаров от МВР-Русе.

В резултат от измамата възрастната жена се разделила с 2000 лева и златни накити.

 

Изобретателните измамници измислят нови елементи, с които украсяват историите, като този с журналистите, защото хората уважават медиите и им се доверяват, обясняват от полицията. А повечето от жертвите са самотни, образовани, но доверчиви.

"Профилите са винаги възрастни хора, които са с по-старо разбиране и възпитание и имат доверие на полицейските служители. Те биват заблудени, че наистина помагат на органите на реда", коментира Николай Кожухаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право