Алумни клуб МИО в Стопанска академия отбеляза осмата си година с обучение, баскетбол и пролетен бал

В събитията взеха участие 65 души

Алумни клуб МИО - клубът на възпитаниците на специалности към катедра „Международни икономически отношения“ при Стопанската академия в Свищов, проведе своята годишна среща в Свищов. Осем години след създаването си, с разнообразни по тема мероприятия Алумни клуб МИО продължи да осъществява цели си - да подпомогне ползотворното сътрудничество в научната, професионалната и социалната сфери между на преподавателския състав на едноименната катедра и нейните възпитаници, както и да провежда различни мероприятия за повишаване капацитета на студентите.

Програмата стартира с публична лекция на тема „Дигитален ум, аналогово сърце“ с Пламен Михов, бакалавър МИО от випуск 2001, който заема позицията Senior Sales Account Manager в Amway Bulgaria. В продължение на един учебен час Пламен разкри своята гледната точка относно приликите и различията на поколенията от позицията на ръководител в една от най-големите компании за директни продажби в света с оборот от $ 8,8 млрд. за 2018 г., оперираща на повече от 100 пазара по целия свят.

Проведено бе обучение на тема „Business Intelligence - пресечната точка на бизнеса и технологиите“, щафетата пое Иван Иванов, бакалавър МИО от випуск 2013, Business Intelligence Analyst & Tableau Designer. Той започна с кратка презентация за видовете данни и уменията, които трябва да притежават желаещите да работят на позицията „аналитик“. Обучението продължи с демонстрация на Tableau (Табло), един от най-широко разпространените инструменти за моделиране и анализ на бази данни. По време на демонстрацията Иван показа работа с публично достъпна база данни и потърси как да се дадат отговори на въпроси, зададени от мениджърите на различните отдели в една компания (финанси, доставки, маркетинг и други). Темата бе посрещната с интерес от присъстващите студенти от 3 и 4 курс на специалността, възпитаници и гости, тъй като част от тях използват такъв софтуер или имат допирни точки в работата си с него.

Публичната лекция и обучението са част от научния календар на катедра „Международни икономически отношения“ за 2019 година.

Следобедът продължи с баскетболен мач в спортен комплекс „Свищов“. Алумнита и студенти се разделиха на два отбора, облякоха специално направените още през 2013-та екипи за 20-годишнината на катедрата, и проведоха оспорвана 90-минутна среща, в която с майсторски изпълнения за „белия“ отбор се отличиха доц. д-р Галина Захариева, доц. д-р Здравко Любенов, Йордан Йорданов от випуск 2002, гл. ас. д-р Йордан Нейков, докт. Маргарита Михайлова, Иван Иванов от випуск 2013 и почетният член на Клуба и треньор на отбора докт. Цветелин Борисов.

В „синия“ отбор се включиха доц. д-р Драгомир Илиев, гл. ас. д-р Даниела Илиева, гл. ас. д-р Николай Андреев, ас. д-р Иван Ангелов, докт. Борислав Боянов, Виктория Бъзинска (студент 3 курс) и гл. ас. д-р Ивайло Петров.

Крайният резултат не е важен, но „сините“ си запазват правото на реванш и първа топка за другата година.

Празненството завърши с традиционния Пролетен бал на Алумни клуб МИО.

В събитията по повод 8 години Алумни клуб МИО взеха участие 65 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони