АЛФ - Алфа мъжкар

Оранжевият космат коткоядец и майстор на саркастичния лаф Алф се завръща. Най-печеният пич от планетата Мелмак отново ще бъде телевизионна звезда. От компанията „Уорнър“ обявиха, че планират да продължат иконичния осемдесетарски сериал „Алф“, замислен като хумористично намигване към мегахита на Стивън Спилбърг „Извънземното“ от 1982-а. Поредицата, решена във формата на ситуационната комедия продължи четири сезона и общо 102-а епизода, превръщайки главния герой Алф в културна икона и световна мегазвезда. Продължението е в много начален стадий и още никакви детайли и идеи за сюжета не са известни. Едно е сигурно – и в началото на XXI век Алф трябва да бъде оставен да бъде Алф.

Дори във века на джендър културните революции пришълецът от Мелмак Алф трябва да си бъде същия алфа мъжкар. Без смяна на пола, сексуалната ориентация и цвета на козината. Без да превръщат този лаком коткопоглъщач в истеричен веган. Алф е олицетворение на напомпаното с его Рейгъново десетилетие на осемдесетте години в САЩ. Неговото истинско име е Гордън Шамуей. Прякорът ALF (акроним от Alien Life Form) му е даден от Уили Танер, в чийто гараж пришълецът катастрофира.

Алф е роден на 28 октомври 1756-а в долната източна част на планетата Мелмак, която се взривява и той търси спасение на своя космически кораб докато не намира уютния дом на семейство Танер в типичното американско предградие. Планетата Мелмак се намирала на шест парсека (около 20 светлинни години) от звездния свръхкуп Хидра-Кентавър и имала зелено небе, синя трева и лилаво слънце. Там златото и платината се срещали навсякъде и нямали особена стойност. Жителите на Мелмак ги ползвали вместо порцелан за направата на тоалетни и мивки. Затова и в епизода „Бейби, можеш да караш колата ми“ Алф продава златото и платината от своя космически кораб, за да купи „Ферари“ на Лин – дъщерята на Уили и Кейт Танер. За сметка на това на Мелмак най-върховни скъпоценности са марлята, пяната и дребния чакъл. Мелмашката валута се казвала Wernick – един Wernick бил равен на десет долара.

Тялото на Алф е покрито с козина. Той има издължена муцуна на вълни, масивни бенки и осем стомаха. Алф обожава да консумира котки, може да си свирука без да отваря уста и притежава особено зрелищен талант да вбесява приютилия го Уили Танер. На родната си планета той имал верни другари и гадже на име Ронда. Всички те също успяват да избягат от чудовищната експлозия, унищожила целия им цветен и странен свят. Алф е посещавал гимназия в продължение на 122 години и е бил капитан на местния бейзболен отбор, където вместо топка са използвали морска храна, а теренът е бил от лед.

Алф има неподражаем характер, който го превръща едновременно в световен любимец и тежък дразнител. Той редовно продуцира проблеми и създава главоболия на приемното си семейство. Отношенията му с Уили са колосален комедиен каталог. Алф е саркастичен и циничен, обича да си прави шеги, които често излизат извън контрол. Но дори и след най-епичните излагации той успява да намери път към сърцата на семейство Танер. Нищо, че в продължение на години се опитва да изяде тяхната котка Лъки.

Алф е роден талант и органична суперзвезда. Той е точно това, от което се нуждае телевизията в момента. Политическата коректност и сигнализирането на добродетели и морално превъзходство не са му по вкуса. За разлика от котките. И почти всякаква друга храна извън света на зеленчуците. Алф обича да се изтъква, егото му е грандиозно, но чувството му за хумор го измъква от всяка ситуация. Алф е сърцето на компанията. Или ако искате – стомахът на компанията. Той е най-големият пич от Мелмак и ценен космически мигрант на планетата Земя.

 

Най-расовите реплики от сериала

„Майтап бе, Уили!“

„Извинявай, Кейт, не знаех, че се къпеш гола!"

„Колата мърка като котенце, което ме подсеща, че съм гладен“

„Знаеш ли какво става, когато разтърсиш живота за ревера? Пада пърхот - това става!“

"Ако обичаш нещо, пусни го на свобода. Ако го сгази кола, значи не ти трябва“

„Любимата ми храна е от всичко по много“

„Зеленчуците не са храна, зеленчуците са това, което се яде с храната“

„Какво е това - бележка: "Алф, не яж това!" Та аз не ям хартия!“

„Лин, послушай старите, остави изкуството и действай по план. Първа точка – хвани се за първия попаднал ти богаташ!“

„Хайде първо да хапнем, а после да проявяваме дружелюбие?“

Алф е постъпил в манастир.

Алф:„Казаха ми изискванията: мързел, алчност, лакомия...“

Уили:„Това са седемте смъртни гряха.“

Алф:„Уили, всички знаят, че седемте смъртни гряха живеят в гората със Снежанка...“

Уили: „Ти ползваш моята четка за зъби?“

Алф:„Зелената е твоята, нали?“

Уили:„Вече не е!“

 

За него

Прекрасен пухкав приятел и радост за нашия дом

Алф вече е част от нашето семейство. Той е толкова великодушен и забавен. Понякога успява да лази дълго време по нервите на баща ми Уили, но в крайна сметка нещата винаги се оправят .Алф ми дава ценни съвети за любовния живот и гаджетата, а един път дори ми подари „Ферари“. Няма по-добро и готино извънземно от него. Обичам го.

Лин Танер

 

Да се връща на Мелмак

Винаги съм знаел, че този тарикат Уили крие нещо от мен. С жена ми Ракел няма как да ни лъжат за твърде дълго време. Уили беше станал доста подозрителен и параноичен. Ако някой може да крие пришълец в дома си, то това е именно той. Но Алф няма място в нашето спокойно предградие. Не мога да си изпуша пурата без да направи някоя пакост и Уили да се разпищи. Да си се връща на Мелмак.

Тревор Ачмонек, съсед

 

Винаги се опитва да ме изяде

Не мога да ви кажа колко пъти този оранжев натрапник се е опитвал да ме изяде. Колко пъти ме слагал между две филии хляб с идеята да бъда следващия му вкусен котешки сандвич. Но винаги се измъквам. В крайна сметка си мисля, че ще се разберем, а Алф ще мине на диета. Знам, че с осем стомаха е трудно, но все пак е наложително. Сега е модерно да си във форма. Дори и да си космат пришълец.

Лъки - котката на семейство Танер

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети