"Алф" - как е създаден сериалът за най-смешното извънземно

Първоначалната идея е да се заснеме само един епизод

Тази година се навършват 36 години от излизането на фентъзи сериала "Алф", който все още се радва на голяма популярност. Ето няколко интересни факти, свързани със създаването на поредицата.

Нека започнем от американския стендъп комик Пол Фуско. Този човек в началото на 80-те не просто (както много негови колеги) си прави вулгарни шеги и обижда публиката от първите редове с различни думи - той го прави по доста оригинален начин. Вентрилоквисти с кукли на американската сцена не изненадват никого, но когато куклите изобразяват фантастични същества (от извънземен произход) – това вече е оригинално!

По време на едно от тези изпълнения, представител на американския канал NBC е впечатлен от Фуско и кани комика на кастинг. Пол Фуско си спомня как минава съдбовната среща, на която идва с голяма торба за боклук.

Агентът, който идва с вентрилоквиста „на оглед“, пее песен, в която казва, че е готино да заснемат комедиен сериал за извънземно, което живее в обикновено американско семейство. От лицето на директора и другите присъстващи служители личи, че им е скучно и идеята не е интересна. Но когато Пол изважда Алф от чантата и започва да си духа носа в якето на главния изпълнителен директор, присъстващите започват да се смеят, а режисьорът се смее най-силно.

Те решават да дадат шанс на сериала под формата на единичен пилотен епизод. Публиката го харесва и в студиото се изсипват писма с логичния въпрос – „Защо няма втори епизод?“. Така на шоуто е дадена зелена светлина.

За снимките, Пол създава няколко версии на Алфа - действителната кукла в естествен размер на извънземно (вътре е дребният актьор Михай Мишарос с височина под 90 сантиметра), "бюст" на Алфа с движещи се части от лицето за снимките в близък план, а има и друга „извънземна“ кукла (по прякор Ралф), която е използвана за репетиции.

Снимките са съпътствани с необичайни проблеми за актьорите. За управлението на Алф са направени няколко специални дупки в пода на снимачната площадка. Така че екипът трябва да се опитва да не падне в тях по време на снимките. Не винаги се получава. След края на поредицата има няколко опита за съживяването й, но дори не е заснет пилотен епизод.

Косматото извънземно стана известно в целия свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес