Аманда Сейфрид: Красотата изисква дисциплина

Актрисата пее в мюзикъла “Mamma Mia! Отново заедно”

„First Reformed” е смел, провокативен и художествено предизвикателен религиозен трилър

Mamma Mia!” постигна огромен успех и това беше фантастично за всички в екипа. Всички, които обичат музиката и естетиката на ABBA и се постараха да я пренесат на екрана в един развлекателен и вълнуващ мюзикъл

Тренирам всеки ден. Физическото натоварване раздвижва ендорфина - хормона на щастието - и ме поддържа енергична и продуктивна. Психологическата ми хармония зависи от физическата ми форма, няма как да разделим двете неща

Аманда Сейфрид е една от най-качествените и физически атрактивни млади актриси в момента. Тя се ражда преди 32 години в Алънтаун, Пенсилвания. Нейната майка Ан е професионален терапевт, а баща ? Джак Сейфрид работи като фармацевт. Има смесен произход, предимно германски, с англйиски, шотландско-ирландси и уелски корени.

Прави филмовия си дебют в култовата младежка комедия “Гадни момичета” от 2004 г. Доизгражда репутацията си на изгряваща звезда в сериалите “Вероника Марс” (2004 – 2006) и “Голяма любов” (2006 – 2011). В голямото студийно кино пробива с “Mamma Mia!”, “Дилъри на време” и “Клетниците”. Демонстрира страхотна сексуална гравитация в “Страстите на Дженифър” (2009), “Клоуи” (2009), “С дъх на канела” (2010),Любовта на Жулиета” (2010), “Червената шапчица” (2011) и “Линда Лавлейс: Дълбокото гърло”, излязъл преди пет години. Аманда направи страхотна роля и в третия специален сезон на “Туин Пийкс”. Тази година тя впечатли с участието си във “First Reformed”, а през юли ще я гледаме в продължението на мюзикъла “Mamma Mia!”

- Аманда, Вие заслужихте похвалите на критиката с играта си в новия филм на легендарния сценарист и режисьор Пол Шрейдър „First Reformed”. Разкажете малко повече за този изненадващ хит?

- Много се гордея с тои филм. „First Reformed” е смел, провокативен и художествено предизвикателен религиозен трилър подкрепен от компанията A24, която се специализира в разпространението на качествени независими филми. Удоволствие е да се работи с хората от А24, те наистина държат много на доброто кино. Филмът ни среща с отец Ърнст Толер, изигран от Итън Хоук, който е просто прекрасен. Толер самотен свещеник на средна възраст, чиято малка църква в щата Ню Йорк се готви да чества 250-годишнината си. Някога част от мрежата за спасяването на избягали чернокожи роби, сега църквата е туристическа атракция с намаляващо паство, засенчена от по-голяма, съвременна и добре посещавана църква. Аз влизам в образа на бременна жена, която моли отец Толер да помогне на нейния съпруг, който е радикален природозащитник. Свещеникът попада в капан между мъчителното си минало и не по-малко отчайващо бъдеще, докато не открива изкупление във впечатляващ акт на насилие. Това е много мрачен, но човечен филм.

- На другия полюс е „Mamma Mia! Отново заедно“, продължението на хита „Mamma Mia!”. Добре ли Ви се отрази завръщането към слънчевия свят на този мюзикъл?

- О, да! „Mamma Mia!” постигна огромен успех и това беше фантастично за всички в екипа. Всички, които обичат музиката и естетиката на ABBA и се постараха да я пренесат на екрана в един развлекателен и вълнуващ мюзикъл. Много обичам да пея и тук също се раздавам като се надявам, че публиката ще се забавлява с моите вокални опии Както и с всичко останало, разбира се. Локациите, цветовете, хореографията, песните... Надявам се, че „Mamma Mia! Отново заедно“ ще стане един от големите летни хитове на годината.

- Как протече работата по филма?

- Беше страхотен купон. Сценарист и режисьор е Ол Паркър, който, според мен, свърши страхотна работа по „The Best Exotic Marigold Hotel”. Легендарните Бени Андершон и Бьорн Улвеус се завръщат като автори на песните и текстовете. Да се работи с тях е привилегия удоволствие. Актьорският състав е потресаващ в добрия смисъл на думата. Никога не съм играла с толкова много големи изпълнители - Мерил Стрийп, Джули Уолтърс, Кристин Барански, Доминик Купър, Пиърс Броснан, Стелан Скасгард, Колин Фърт, Лили Джеймс, Джесика Кинан Уин, Алекса Дейвис, Джереми Ървайн, Джош Дилън, Хю Скинър и неустоимата, несравнима Шер. Звездите са повече от първия филм, което се постига много трудно.

- Освен, че сте добра актриса, Вие редовно попадате и в класациите за най-красиви жени в шоубизнеса. Как поддържате външния си вид?

- Избягвам да стоя на слънце, винаги взимам мерки, когато предстои да прекарам време на открита горещина. За мен е много важно да пазя кожата си. Тренирам всеки ден. Физическото натоварване раздвижва ендорфина – хормона на щастието – и ме поддържа енергична и продуктивна. Психологическата ми хармония зависи от физическата ми форма, няма как да разделим двете неща. Оттам вече идва и емоционалния баланс. Гледам да ям здравословно през повечето време и пия много вода. Да се грижиш за себе си не трябва да е някакво болезнено изпитане. Номерът е да откриеш баланса. Ям риба, избягвам месото от прасета, пилета и крави, ограничавам захарта. Но това е трудно. Като малка танцувах много и си изградих дисциплина. Красотата изисква дисциплина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта