Американец на 28 години се отпуши срещу Григор

Дори на 28 години не е късно да спечелиш първата си победа в основна схема на турнир от категорията АТП. Това направи американецът Кевин Кинг след четири поражения на това ниво, а първата му жертва бе връстникът му Григор Димитров.

Родната звезда продължи пропадането си със загуба с 5:7, 4:6 в първия кръг на турнира в Атланта, с което подари на тениснист №405 в света успех в родния му град. Поражението е най-тежкото в кариерата на Димитров, който само веднъж е губил от по-нископоставен съперник – през 2016-а от Янко Типсаревич, който тогава беше 553-и. Сърбинът обаче се връщаше от дълго лечение на контузия, а в кариерата си има и немалко успехи.

Григор имаше и положителни моменти като дори сервираше при 5:3 в първия сет, а във втория водеше с 3:0. Но проблемите в рамото на играещата дясна ръка, които го измъчват от началото на годината, се завърнаха с пълна сила. От средата на първата част българинът значително намали силата на сервиса, а между двата сета поиска медицинско прекъсване.

Димитров обаче явно не възнамерява да си взима по-дълга почивка за лечение на травмата. Той уплътни допълнително програмата си след сезона на твърди кортове в Северна Америка и потвърди участие в Ченду (Китай) от 23 до 29 септември.

Коментари

Задължително поле