Американка напусна съпруга си, защото той подкрепя Доналд Тръмп

Ние, от Източна Европа, вече можем да се гордеем с първата дама на света - Малания Тръмп. Снимка: АФП

Гейл МакКормик, 73-годишна американка, се раздели със съпруга си след неговия избор да гласува за Тръмп на президентските избори в САЩ миналата година, съобщава Independent.

МакКормик е пенсиониран затворнически надзирател от Калифорния и описва себе си като „демократ, който клони към социалист“. Тя била потресена, когато съпругът й споменал по време на приятелски обяд, че смята да гласува за Тръмп.

„Напълно ме шокира идеята, че той може да гласува за Тръмп“, казва МакКормик, която не си е и помисляла да напусне съпруга си – консервативен републиканец, преди да се почувства „предадена“ от подкрепата му към Тръмп. „Почувствах, че се самозаблуждавам… осъзнах колко много съм свикнала да приемам неща, с които никога не бих се съгласила, когато бях млада“.

Проучване на Reuters/Ipsos за периода 27 декември – 18 януари, показва, че процентът на хората, които са се карали със семейството си или приятелите си заради политика, е скочил на 39% в сравнение с 33% за месец октомври.

Цели 16% от респондентите казват, че са спрели да разговарят с членове на семейството си или със свои приятели, заради изборите. Други 13% са прекратили връзка с член на семейството си или с близък приятел след избирането на Тръмп.

„Хората не вярваха, че Тръмп може да победи Хилъри. Сега им е трудно да се приспособят… и на мен ми беше много трудно“, казва 25-годишният шофьор Роб Брънело.

Белият дом не отговори на молбата да коментира резултатите от проучването.

Много от конфликтите се случват в социалните мрежи. 17% от респондентите са заявили, че са блокирали член на семейството или приятел след изборите.

Въпреки тези резултати обаче, около 40% от респондентите не са се карали с близките си по време на и след изборите.

В крайна сметка, съпругът на МакКормик променил мнението си относно Тръмп, но тя вече била решила да продължи живота си сама. Наскоро тя се установила самостоятелно в Белингам, Вашингтон.

Междувременно в Сейнт Чарлз, Мисури, Денис Конър, който подкрепя Тръмп, казва, че избягва конфронтация с двамата си братя и сестра си, които подкрепят Клинтън. Неговият съвет: „Не говорим за политика!“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.