Американската супергрупа SONS OF APOLLO ще свири на Античния театър в Пловдив

Американската прогресив метъл супергрупа „SONS OF APOLLO” ще свири на Античния театър в Пловдив на 22 септември (събота) в рамките на световния музикален форум „Sounds Of Thе Ages 2018”, съобщиха организаторите на фестивала.

Съставът на „SONS OF APOLLO е впечатляващ и включва Били Шийхън (бас китара), Марк Портной (барабани), Дерек Шериниян (клавирни инструменти), Рон Тал (китара) и Джеф Скот Сото (вокали).

„SONS OF APOLLO” издадоха дебютния си албум „Psychotic Symphony” тази есен и с него вече получиха редица престижни награди, след което съобщиха, че ще участва на няколко от големите европейски фестивали през лятото на 2018 г. Шоуто им в Пловдив ще бъде наистина уникално за цялото турне на Стария континент, защото само в него супергрупата ще излезе на вековната сцена на Античния театър и с оркестър.

„SONS OF APOLLO” ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян серия световни хитове, които ще бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване. При това изсвирени по виртуозен начин. „От момента, в който се събрахме в този състав, за да запишем албума, ми стана ясно колко лудо ще звучи тази група на живо на сцената”, заяви Марк Портной и определи шоуто на метъл бандата като „петглав спектакъл”.

През 2018 г. ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, които „Тангра Мега Рок” организира всяка година в Античния театър в Пловдив. Форумът „Sounds of The Ages” избухна още през 2011 г. и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете.

Седем поредни години в края на лятото вековната сцена на Античния театър привлича рок поклонници от целия свят, а през септември 2017 г. пловдивчани станаха свидетели на безпрецедентен рок туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия за концертите на „DEVIN TOWNSEND PROJECT & Оркестър” и „MARILLION”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура