Американският институт „Форин полиси“ се разграничи от статията за Кристалина Георгиева

Изследователският институт за външни политики в САЩ обяви, че след преразглеждане на текста и допълнителни проучвания се разграничава от материала, описващ Кристалина Георгиева като свързана с комунистическите тайни служби и „Мултигруп“.

В съобщение на института „Форин полиси“ се казва:

„На 17 октомври 2016 г. публикувахме статия на Ив Кугелман, озаглавена „Голяма грешка на ООН беше предотвратена на косъм“. Материалът съдържаше твърдения за българския еврокомисар Кристалина Георгиева. След проучване и допълнително преразглеждане не заставаме зад статията и се разграничаваме от нея. Тя беше премахната от сайта ни на 25 октомври 2016 г.“.

След публикуването на материала Георгиева обяви, че няма да мълчи повече и ще вземе мерки за правна защита.

В прессъобщение от кабинета ѝ от днес се казва, че статията е премахната веднага след като адвокатите ѝ са се свързали с Института и той се е разграничил от материала.

Европейската комисия вече коментира статията на Кугелман, като заяви, че твърденията са стари и с течение на времето са били оборени едно по едно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Кристалина Георгиева планира да стане гражданин на САЩ след края на мандатa й в ЕК, който изтича през 2020 г. Причина за желанието й е, че е собственик на къща в Потомак. Проверка в публичните регистри на щата Мериленд сочи, че данъчната оценка на палата е 587 800 долара…

    1. Направи си пак проверка и виж колко струват палатите в САЩ. Посочената цена за цитирания район е под цената за обикновена къща с две спални. Освен това собственост на къща не може да бъде причина за даване на американско гражданство.

  2. а данъчната оценка на апартамента на Ирина Бокова в Ню Йорк колко е?

  3. Поредното доказателство какви могъщи покровители има тази интригантка и кариеристка криСталинка!!! Билдерберги, соросоиди, ЦРУ, и колко ли още?????

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.