Американският „Мастиф” издържа на танков изстрел

И осемте колелета на американският “Мастиф” са завиващи

Нов играч за превъоръжаване на пехотата ни за 1,464 млрд. лв.

От щатската The Armored Group (TAG) очакват покана от МО за представяне на оферта за търга

Робърт Паздерка: Готови сме да разкрием 1000 работни места

Бойната бронирана машина “Мастиф” на US компанията The Armored Group (TAG) осигурява защита по натовския стандарт “Станаг- 5”, тоест, издържа на удар от снаряд с калибър 155 мм. Това обявиха от ръководството на компанията, която представи гамовата си продукция и очаква покана от МО за участие в проекта за превъоръжаване на родната пехота, който е на стойност 1,464 млрд. лв. с ДДС. Известно е, че оръдията на всички танкове са под този калибър. Другото предимство на “Мастиф” било, че е единствената бойна машина, чиито осем колела са завиващи. От компанията уверяват, че на бойното поле двигателят се сменя за 60 мин.

Особено важно обстоятелство е, че машината е плаваща, въоръжена е с оръдие, калибър 30 мм, но не е проблем да се интегрира и въоръжение с друг калибър и такова, което използва руски боеприпаси.

“Ако ни поканят, ще видят, че нашата оферта е много силна по показател цена-качество, отговаря на българските изисквания и особено за съвместно производство. Можем да разкрием около 1000 работни места и сме готови на преговори за гъвкаво изплащане”, заяви президентът на (TAG) Робърт Паздерка.

Коментари

Задължително поле