Американският „Мастиф” издържа на танков изстрел Нов играч за превъоръжаване на пехотата ни за 1,464 млрд. лв.

И осемте колелета на американският “Мастиф” са завиващи

От щатската The Armored Group (TAG) очакват покана от МО за представяне на оферта за търга

Робърт Паздерка: Готови сме да разкрием 1000 работни места

Бойната бронирана машина “Мастиф” на US компанията The Armored Group (TAG) осигурява защита по натовския стандарт “Станаг- 5”, тоест, издържа на удар от снаряд с калибър 155 мм. Това обявиха от ръководството на компанията, която представи гамовата си продукция и очаква покана от МО за участие в проекта за превъоръжаване на родната пехота, който е на стойност 1,464 млрд. лв. с ДДС. Известно е, че оръдията на всички танкове са под този калибър. Другото предимство на “Мастиф” било, че е единствената бойна машина, чиито осем колела са завиващи. От компанията уверяват, че на бойното поле двигателят се сменя за 60 мин.

Особено важно обстоятелство е, че машината е плаваща, въоръжена е с оръдие, калибър 30 мм, но не е проблем да се интегрира и въоръжение с друг калибър и такова, което използва руски боеприпаси.

“Ако ни поканят, ще видят, че нашата оферта е много силна по показател цена-качество, отговаря на българските изисквания и особено за съвместно производство. Можем да разкрием около 1000 работни места и сме готови на преговори за гъвкаво изплащане”, заяви президентът на (TAG) Робърт Паздерка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.