Американски конгресмен: Македония да се подели между България и Косово

Американският конгресмен Дейна Рорабакер обяви, че Македония не е държава и трябва да се раздели. Пред албанската медия Vizionplus.al Рорабакер заявява, че създаването на БЮРМ (Бивша югославска република Македония) е провален проект и сега има всички условия тя да бъде поделена между съседите й, включително България и Косово, съобщава македонската MKD.mk.

mkd-306440„Моето мнение е, че Македония не е държава. Тъжно е, но не е държава. Те (македонци и албанци – бел.ред.) са толкова разделени, че никога няма да могат да живеят добре заедно. Затова косовците и албанците в Македония трябва да бъдат част от Косово, а останалата част от нея трябва да се даде на България или друга държава, към която те (македонците – бел.ред.) твърдят, че са свързани. Идеята ми е, че ние днес трябва да поддържаме Македония жива, защото преди 30 години някой е решил, че това е конфигурацията (от държави – бел.ред.), която трябва да произлезе от разпадането на Югославия“, каза Рорабакер.

На въпрос дали идеята му се поддържа от новия президент на САЩ Доналд тръмп, конгресменът отговаря, че има влияние върху американската външна политика и че в бъдеще, на заседания на Комисията по външни въпроси, ще се обсъжда и въпросът за промяна на границите на Балканите.

„Аз имам влияние върху американските политици. Аз съм председател на комисията по външните работи на Камарата на представителите, която се занимава с тази част на света. Ще имаме заседания през следващите месеци. Един от въпросите, които ще обсъдим е промяната на границите, с цел те да имат смисъл и да донесе мир на Балканите“, казва той.
В интервюто Рорабакер, който е бил съветник на бившия президент Роналд Рейгън, отбелязва също, че САЩ не се страхуват от руското влияние на Балканите, въпреки индикациите, които съществуват.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (21)

 1. България няма никъде свое лоби по света,което да я защитава.Косоварите (албанците) имат целия мусюлмански свят зад тях,за гърците пък не говоря.Те могат да надупят и МВФ и баба Меркел.Турците са военна сила и с тях донякъде се съобразяват.Зад румънците са и франкофони и романската група.Сърбите имат надигащата се Русия.А бай Ганьо????
  Дори евреите ,които отчасти са спасени от Царство България не можем да ангажираме за наши интереси.А за всичко това са виновни ПРОДАЖНИТЕ ни политици.

  1. кво си седнал да се оплакваш, че никой не ще да ти дава стинки след като те онoди? безплатното сиренце е само в капана.

 2. чудесно! македонците години наред лапаха европейския по линия на евроатлантическата толерантност – редно е сега да сърбат каквото са си надробили.

 3. чудесно! македонците години наред лaпаха европейския по линия на евроатлантическата толерантност – редно е сега да съpбат каквото са си надробили.

 4. Но това е чудесно!От кога го чаках и ето,че един американски конгресмен мисли за Българските интереси повече от който и да е друг.Но ние Българите отново не сме единни.Какъв е тоя марин симеонов,който вместо да се радва-критикува?Тоя пропаднал селяк знае ли за какво иде реч?С какви ли не обидни думи го нарекох,но коментарите ми на три пъти не излязоха

 5. А сега ново предложение.Тъй и тъй ще делим макетата,защо да не поделим и така омразната ми туркия?Кюрдите да си вземат източната част-тя и без това си е тяхна.Гърците получават южните райони с някои острови.А ние Българите най-сетне си вземаме Източна Тракия и половин Истанбул.Добре звучи

 6. А за всичко това са виновни ПРОДАЖНИТЕ ни политици и таквиз БГ кратуни,като всезнайкото comment.

 7. Абе американците са малко тъпички – тоя едва ли знае къде е Македония. Да не е объркал държавите и имената им. Косово държава ли е? Да не би да иска да цепи България? Както са ни „цепили“ много пъти и американци и англичани.

  1. Я прочети историята и виж расия дали беше за обединението на Източна Румелия и Княжество България…

   1. Прочети я ти и по-специално за Санстефанския догвор и Берлинския конгрес.

 8. CEDO,NEMOJ DA SE RADVASH NAKRAVARA AMERIKANSKI-OY , AMI OTI NE KAZA ZA RODOPITE TAPIO BOKLUK-AMIN-KAK MILIONO ,KE REAGIRAT,CEKAJ I KE VIDISH ZA EDNA VECER KAK KE DELAT I RODOPITE-AMIN

 9. антон крумов и другите малоумници,които не приемате американеца.Абе чукундури смотани!Най-сетне един чужденец да се изкаже за Българската кауза и вие-антибългари му скачате!За това няма да прокопсаме ние Българите!Защото никога не сме били единни.Вие,дето не одобрявате конгресмена сте срам за дедите си!

  1. и той си гледа интереса гошко… днес дава половин македония, щот сме в нато, утре ще вземе и пиринска….

 10. Защо пак ми спирате коментара? Само казах, че конгресменът е казал истината – че в Македония живеят българи и албанци. И, че България граничи отвсякъде със себе си – Македония, Западните покрайнини, Егейска Македония (Северна Гърция), Източна Тракия, която след геноцида над тракийските българи, извършен от Турция е турцизирана и имотите на българитге са заграбени, Северна Добруджа в сегашна Румъния – всички тези земи са били български и са загубени главно след катастрофалните войни от началото на 20 век и след пагубния Ньойски договор и българите в тях са подложени на жестока асимилация, придружена от насилие от всякакъв вид, за които факти управляващите евроатлантици мълчат като риби.

 11. Божидар Михайлов кой ти плаща за да плещиш врели-некипели. На форума ти си най-неграмотния участник. С измит и празен мозък. Ти си първата соросоидна подметка, която ще трябва да изчезне от България, защото ти не я обичаш.

 12. НАЙ-НАКРАЯ И АМЕРИКАНЦИТЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ТАКОВА ЖИВОТНО „МАКАДОНЕЦ“ НЕМА НА ЗЕМЯТА. КАТО ПООТУПАШ МАКЕДОНЕЦА ОТ СЪРБО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРАХ СЛЕД ТОВА ЩЕ ВИДИШ, ЧЕ ТОВА Е ЧИСТ БЪЛГАРИН.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.