Американски министър: Нова заповед за миграцията ще позволи на притежателите на зелена карта живот в САЩ

Нова версия на забраната за пътувания, наложена от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, няма да спре притежателите на зелена карта за пребиваване или пътниците, които вече са се качили на самолет, да влязат в страната. Това заяви американският министър на вътрешната сигурност Джон Кели, предаде Ройтерс.

Първоначалният опит на американския президент Доналд Тръмп да ограничи от съображения за сигурност имиграцията от седем страни с предимно мюсюлманско население и на бежанци се сблъска със съдебна реакция и хаос по летищата.

„Президентът обмисля представяне на по-строга, по-опростена версия на първата (заповед). А аз ще имам възможността да работя по план за въвеждането ѝ, в частност да се уверя, че няма никой, в известен смисъл, уловен от системата в движение от чужбина към нашите летища“, заяви Кели по време на Мюнхенската конференция по сигурност.

Попитан дали на притежателите на зелена карта за пребиваване ще бъде разрешено да влязат в САЩ Кели коментира: „Това е добро предложение и (…), ако те са в движение от някаква далечна територия към Съединените щати, когато пристигнат, те ще бъдат допуснати в страната“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка