Американски сайт със суперлативи за Велико Търново като туристическа дестинация

Американският туристически сайт travel.amerikanki.com. излиза със суперлативи за Велико Търново и препоръчва града като атрактивна туристическа дестинация. Една голяма част от снимките, използвани в сайта са на известния великотърновски фотограф Ростислав Грънчаров.

"Мистично красив, малък град в сърцето на България, място наречено Велико Търново. Градът се намира само на около 3 часа път от двете основни летища в страната София и Варна. Той е старата столица на Велика България. От летището до него може да стигнете изключително лесно и евтино с автобус или като наемете кола, започва статията за старата българска столица", гласи информацията на чуждестранното информационно издание.

Авторът на статията препоръчва на туристите да се настанят в хотел в старата част на Велико Търново, тъй като ще се насладят на "неговите живописни скали и изгледи". Средно хубав хотел в града ще ви струва е около $ 60, информира още изданието.

В туристическия потрал са подробно описани емблематичните забележителности на старата столица: крепостта Царевец, улица „Гурко“, Стамболовият мост, Самоводската чаршия, Арбанаси, Стъклената пътека с изглед към Велико Търново и мястото за среща на малки и големи в центъра на града – пощата.

" Вие не можете да получите по-добро усещане в "Игра на тронове" от това на крепостта Царевец. Името всъщност означава съчетание между хълма на царете и средновековния дворец, построен през XII век. Тази крепост се издига високо над града и е символ на Велико Търново", се казва още в статията.

Улица "Гурко" е определена от автора като "скрита улица", но пък едно от най-живописните места във Велико Търново. "Арбанаси е малко селце, точно над Велико Търново и се намира на около 5 км (5 минути с кола). Това определено "трябва да видите" , защото ще ви върне в XVIII и XIX век с неговите къщи в битов стил, ресторанти и музеи", препоръчва още сайтът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони