На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Американците изхвърлят по 150 хил. тона храна на ден

Снимка: Архив

Американците разхищават близо 150 000 тона храна на ден, или над 400 грама на човек, сочат резултатите от изследване, цитирано от Франс прес.

Изхвърлената храна е била отгледана върху близо 7% от земеделските земи в САЩ, а за производството й са отишли хиляди милиарди литри вода, се казва в статия, публикувана в научното списание „PLOS ONE“. Тази храна съответства и на 30% от дневния калориен прием на всеки американец.

Най-много се изхвърлят плодове и зеленчуци (39%), следвани от млечните продукти (17%), месото (14%) и зърнените храни (12%).

Сред продуктите, които най-малко се изхвърлят, са чипсът, олиото, сладкишите и безалкохолните напитки.

„По-качествените хранителни режими включват по-големи количества плодове и зеленчуци, които се разхищават повече от другите продукти“, каза съавторката на изследването Мередит Найлс, която е асистент в Университета на Върмонт.

„Здравословното хранене е важно и носи много ползи, но колкото повече следваме тези режими, толкова повече трябва да осъзнаваме, че се пилее храна“, добави тя.

Изследването се опира на правителствени данни и допитвания за разхищаването на храни между 2007 и 2014 г.

Това разхищаване отговаря на реколти, които са били произведени с над 350 000 тона пестициди и близо хиляда тона торове всяка година, се казва в изследването.

Сред възможните решения на този проблем се предлага потребителите да бъдат научени по-добре да съхраняват пресните плодове и зеленчуци, а усилията за предотвратяване на хранителното разхищение да се включат в правителствени програми.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.