Американците не смятат за първостепенна задача изпращането на астронавти на Луната и Марс

Повечето американци смятат създаването на Международната космическа станция (МКС) за полезна инвестиция и се изказват за поддържане на лидерската позиция на САЩ в космическите изследвания, но не смятат за първостепeнна задача изпращането на астронавти на Луната и Марс. Това сочат резултатите от анкета на изследователския център "Пю".

80% от анкетираните смятат, че създаването на МКС е полезна за САЩ инвестиция, докато 19% са на противоположното мнение. Седемдесет и две на сто от интервюираните са уверени, че САЩ трябва да съхранят лидерската си позиция в космическите изследвания, докато 27 на сто смятат, че тази задача не е от първостепенно значение.

На въпроса "Кои задачи трябва да са приоритетни за НАСА?", 63% са отговорили спътниковите наблюдения на климата, а 62 на сто - следенето на астероиди, които могат да застрашат Земята.

Едва 31% смятат за първостепенна задача търсенето на живот и подходящи за обитаване планети във Вселената, 18% - изпращането на астронавти на Марс, а 13% - изпращането на астронавти на Луната. Около 40% смятат тези три задачи за важни, но не първостепенни, а между 27 и 44% - за не много важни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл