Американци разпитват Чаатай Улусой

Наскоро екранният партньор на Хазал Кая - от "Огледален свят" - Чаатай Улусой пък даде интервю за най-голямото и най-влиятелното американско списание за бизнес шоу "Variety", което съществува от 113 години.

Чаатай, който играе главния герой в първия турски сериал за Netflix - "Защитникът", сега се подготвя за третия сезон. Неговият герой е младият продавач на антики Хакан Демир, който се наема да защити съвременен Истанбул от злото. Улусой разказва как Netflix променя типичния производствен модел и сюжетни линии на турския телевизионен пазар, който, въпреки нестабилната икономика в страната, е сред първите 5 доставчика на телевизионни сериали по света. Ето някой от въпросите и отговорите.

- Защо "Защитникът" може да се счита за новаторски?

- Този проект е нов жанр в турските телевизионни сериали, предназначен за световната публика. Това е уникална комбинация от фантастични сюжети и супергерои, смесени с елементи на социална драма и романтика. Но вместо типичната история на супергероя, това е по-скоро епична история с модерен герой с забързан сюжет и неочаквани обрати. Също така в поредицата има елементи на комедия за поддържане на ведрия тон на историята.

- Ако говорим за формата, епизодите тук са много по-кратки, отколкото в традиционните турски телевизионни сериали.Въздейства ли на стила ви на игра и влизането в ролята?

- За мен това всъщност е много по-добро. Това означава, че мога да се съсредоточа по-добре и да дам на героя си цялата енергия. Това ме прави по-креативен.

- Netflix дава зелена светлина за четвърти сезон на "Защитникът", така че се задържате все още в този проект. Разбрахме, че графикът за заснемане на сериали в Турция е доста натоварен. Колко натоварен се чувствате сега?

- Сега работя в по-човешки условия, отколкото в обикновените турски телевизионни сериали. Работният процес на Neftlix е малко по-различен. Работим 10 часа на ден, 5 дни в седмицата. Чувствам се по-продуктивен, като останалите хора в екипа като цяло. Обикновено всеки епизод от турски сериал продължава 120-150 минути. А това означава, че трябва да работим по-усилено, за да изпълним сроковете. С този проект всичко е много по-различно: сюжета, местоположенията, героите и условията на труд. Сякаш правилата на играта са пренаписани.

- Можете ли да кажете малко за творческия екип на поредицата?

- Работя с трима различни режисьори всеки сезон, нещо, което никога преди не ми се е случвало в Турция. Изглежда, че това е сложна работа, но всъщност не. Всеки режисьор представя своя поглед в поредицата, работи и използва визуални ефекти, за да направи сериала по-разнообразен. Ако говорим за сценаристите, един от тях е Джейсън Джордж, който е и изпълнителен продуцент на сериала - той е като „третото око” на проекта. Неговият глобален опит много помогнаха на шоуто.

Коментари

Задължително поле