Америка не е Русия

Да си направим изводи от грешките и да станем по-зъбати

САЩ по най-драстичен начин се месят във вътрешните работи на другите държави по света - преди всичко на Русия. Мен ме удивлява  защо ние не водим агресивна информационна война срещу САЩ, защо непрекъснато чакаме кога и как ще е възможно да се помирим с тях. Най-идиотското в това очакване е, че чакаме САЩ да променят политиката си в зависимост от това кой е техен президент: Клинтън, Тръмп или някой друг.

Америка не е Русия. В Америка не всичко зависи от това кой е президент. Там има управляваща класа, която е начертала своите ясни и дългосрочни цели. Програма-минимум - максимално отслабване и смяна на режима. Програма-максимум - разчленяването й на няколко части: четири, седем… Така че тук ние сме длъжни да им отговорим.

Приятели от Киев ми разказаха, че практически във всички големи вузове на Украйна има т. нар.„натовски стаи“, създадени още през 90-те години. Ако искаш да получиш хубава работа след като завършиш висшето си образование, в дипломата ти непременно трябва да бъде отбелязано, че си изслушал курса лекции в такава „натовска стая“.

Излиза, че ние много силно изоставаме и изключително бездарно губим информационната война. Освен това в самата Русия играят роля цяла редица нерешени проблеми - благодатна почва, която американците могат да използват, за да дестабилизират положението у нас. А на нас никой не ни пречи да си направим изводи от своите грешки и да станем по-зъбати.

Със съкращения от pravda.ru

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари