Анастасия Мозер: ГЕРБ трябва да бъде подкрепен, защото няма друга алтернатива

Анастасия Мозер

Избрахме ГЕРБ за съюзник, защото те са демократична партия, ГЕРБ трябва да бъде подкрепен, защото в момента няма друга алтернатива. Това обяви пред БТВ Анастасия Мозер - почетен председател на Обединени земеделци. Преди два месеца ГЕРБ и Обединени земеделци подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на управляващите за членове на Европейския парламент.

"На изборите за Европейски парламент ГЕРБ се представи добре, изпраща най-много евродепутати. Много се радвам, че на 9 юни почетохме гибелта на Александър Стамболийски заедно с Мария Габриел и тя уважи нашето събиране", каза Мозер.

Почетният председател на Обединени земеделци заяви, че се надява сътрудничеството на двете партии да продължи и на предстоящите местни избори. "Те се отварят малко повече, казват, че ще сътрудничат с всички демократични партии. Крайно време е, защото демократичната общност става все по-малко представена. По времето на ОДС бяхме всички заедно и знаете колко много се направи по онова време", посочи политикът.

Анастасия Мозер коментира, че Иван Костов и ОДС са помогнали на България да се изправи на крака. "Даваха се два пъти годишно увеличение на заплати и пенсии, но хората след това тръгнаха в друга посока", коментира тя. По думите ѝ не може да открие общи черти между премиера Бойко Борисов и бившия министър-председател Иван Костов.

"Костов постави България на картата на Европа и Борисов върви в тази посока - идеята за балканско сътрудничество е много важна", заяви почетният председател на Обединени земеделци.

Мозер в момента живее в Съединените щати. Тя коментира, че САЩ под управлението на Доналд Тръмп се е стабилизирала икономически и безработицата е достигнала рекордно ниски нива. Почетният председател на Обединени земеделци коментира кои са непоправимите грешки на Прехода, според нея.

Коментари

Задължително поле