Ана Бърнабич: Ако Сърбия трябва да избира между по-тъсни връзки с Русия и членство в ЕС, ще предпочете второто

Ако Сърбия бъде принудена да избира между по-тесни връзки с Русия и членство в Европейския съюз, тя ще предпочете второто, каза сръбският министър-председател Ана Бърнабич в интервю за агенция „Блумбърг”.

Бърнабич казва в интервюто, че продължава по пътя, по който е тръгнал предшественикът ѝ Александър Вучич, за да подготви страната за членство в ЕС до 2020 г.

Сръбският министър-председател подчерта, че с Русия Сърбия има „емоционални връзки заради традицията, културата и вярата” и каза, че мнозина в Сърбия възприемат Русия като по-голям брат и покровител. „Тези чувства не може да се пренебрегнат, но нашият стратегически път е ЕС“, подчерта Бърнабич.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Предатели на православната кауза, е това са сърбите. Добре е поне, че ги познаваме отблизо. Никакъв съюз със сърби и македонци.

  1. Obratnite sa nai- golemi otritcateli na Gospoda Iisus Hristos!. Ne bituval v mazhka pohot, Iisus ni kasha – koito dori e pozhelal zhena v mislite si, veche e sogreshil. Sataninskata ideologia – Social Construct ni e veche nametnata na vratovete.

 2. Братя сърби, стойте далече от пияния мужик, който не се и опитва да си създаде добър живот в Русия, а хвърля милиарди, за да сътвори зло на други народи.

  1. последното десетилетие други хвърлиха милиарди да избиват мирни хора в други държави.

 3. Както е казал Поета:
  Ще викнем ний: „Терора долу!
  Съюз със СССР

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.