Ангелкова: Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила

Снимка: Денислав Стойчев/Архив

Апартаментът ми е купен през 2008 г., когато не съм била в политиката, заяви министърът на туризма

„Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила”. Това заяви пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

В четвъртък лидерът на НФСБ Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от г-н Симеонов”, коментира Ангелкова. „Този апартамент, който той визира, е закупен през 2008 г., със средства от моите родители на мое име. През 2008 г. не съм се занимавала с политика, била съм в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно”.

Ангелкова отново обясни, че имотът е закупен на груб строеж. Тя е категорична, че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. Освен това Ангелкова заяви, че са платени абсолютно всички данъчни задължения към държавата.

„В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност, по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, обясни Ангелкова.

Министърът подчерта, че е декларирала абсолютно всичко, което е имала още през 2011 г. в декларацията си пред Сметната палата.

„Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен от този човек”, заяви Ангелкова относно замесването й в скандала „Апартаментгейт” от Валери Симеонов. „Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на „силни чувства””.

„Каквото разпореди премиерът – това е. Важно е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите”, заяви Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България