Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Ангелкова на форум на побратимените български и руски градове: Не спираме активно да работим за привличане на повече туристи от Русия

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва във форум на български и руски побратимени градове в Златни пясъци, организиран по повод 60-годишнината на курорта, съобщиха от МТ.

Събитието ни дава нова добра възможност да обсъдим перспективите пред взаимоизгодните контакти в туризма, каза министърът и допълни, че комплексът и изобщо цялото Българско Черноморие са предпочитано място за отдих и ваканции за много руски туристи.

Николина Ангелкова акцентира, че Русия е много важен генериращ пазар за българската туристическа индустрия. През 2016 г., която бе рекордна за отрасъла с над 8,2 млн. посещения на чуждестранни туристи, Федерацията зае четвърто място в класацията на НСИ с 580 хил. визити и ръст около 20% спрямо 2015-а, като през летните месеци този скок стигна 30% за идващите с цел почивка и ваканция.

Възможностите обаче са още по-високи и ние не спираме активно да работим за привличане на повече туристи от Русия. Потенциалът на страната ни като целогодишна дестинация е много по-голям с разнообразни оферти за специализирани услуги, които успешно се комбинират с масовия отдих. Това са офертите за екскурзии из вътрешността на България, балнео- и СПА процедури, посещения в голф комплексите по Черноморието, културно-исторически обиколки, фестивални програми, гурме и винени дегустации, опознавателни маршрути, етнографски прояви и т.н., подчерта министър Ангелкова.

Тя изрази увереност, че настоящият сезон ще даде също добри показатели, които дори може да надхвърлят миналогодишните рекорди. Очакванията са за 7-10% ръст за годината и ние работим много мобилизирано с бизнеса и чуждестранните си партньори, каза още Ангелкова и съобщи, че е факт ръст на заявените ранни полети и чартърни линии. Нашата страна ще приветства варианта за чартърна линия между Самара и Варна, а министерството ще продължи активно да участва във всеки форум за насърчаване на българо-руските отношения, стана ясно от думите на министъра.
Според нея голям процент от руските туристи идват за летен туризъм, но заедно с маршрутите до крепостите по Черноморието техният брой се увеличава. Чрез такива проекти с бързи темпове се развива културно-историческият туризъм, който реално насърчава превръщането на България в целогодишна дестинация, допълни тя и припомни, че за да се улеснят нашите руски гости, още от 1 февруари 2016 г. министерството откри специален телефонен номер за тях +359 700 20 991. На него се получава актуална информация за възможностите за туризъм в България или съдействие при необходимост.

В срещата участва и извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Макаров, който определи българо-руските отношения като пример за сътрудничество. Той прогнозира увеличаване на руския туристопоток.
Във форума се включиха също представители на 14 руски града и 12 български общини, областният управител на Варна Стоян Пасев, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България доц. Гинка Чавдарова и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.