Еврогрупата не взе решение по последния транш от помощта за Гърция

Историкът Спас Ташев: Името „Илинденска Македония” не решава проблемите в региона

Откриха втората черна кутия на катастрофиралия в Куба пътнически самолет

Пътен полицай взима пари от столичен шофьор, инструктира как да му даде рушвета

Поп-фолк певицата Емилия в болница след катастрофа 19-годишно момче, което е шофирало, е с опасност за живота

Временни ограничения на движението в София

Ирландия гласува на референдум за абортите

Градушки в няколко населени места в страната

От днес влиза в сила новият Европейски регламент за защита на личните данни

Седем души загинаха при атака в Бенгази

Конгресмени: Няма доказателства, че в предизборния екип на Тръмп е бил внедрен шпионин

Пентагонът: Не е повишена готовността на въоръжените сили на САЩ

Обвиниха Морган Фрийман в сексуален тормоз

15 ранени след експлозия в ресторант в щата Онтарио

Вижте къде в София няма да има вода днес

Ангелкова не откри никакви нарушения в Слънчев бряг Валери Симеонов продължава да сипе закани в Туитър

Няма нарушения в Слънчев бряг. Това сочат първите резултати от започналите проверки на Министерство на туризма, огласени от министър Ангелкова.

„Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени за стопанисване на концесия и под наем. Мобилните екипи на Министерството на туризма са по цялото Черноморие“. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова днес в к. к. Слънчев бряг. Тя посочи, че това е първата цялостна и комплексна проверка между МТ, МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и РИОСВ. В мобилната група са включени и представители на РЗИ, Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Община Несебър.

„На морски плаж „Слънчев бряг-юг“, отдаден на концесия, експертите извършиха геодезическо заснемане на всички преместваеми обекти, за да се установи дали отговарят на квадратурата на одобрената схема от министъра на туризма“, каза Ангелкова и уточни, че квадратурата им отговоря до милиметър и съответно заемат 2% обща търговска площ и 2% допълнителна търговска площ.

Николина Ангелкова посочи, че в рамките на комплексната проверка, РИОСВ инспектира дали всички преместваеми обекти и най-вече заведенията за хранене са свързани с канализационната мрежа. Тя каза още, че от своя страна РЗИ са проверили оборудването на медицинските пунктове и са извършили замервания за шум. Заключението на контролния орган по отношение нивата на шум е, че са спазени изискванията на Наредба № 6 и контролираните параметри за вечер и нощ са в граничните стойности. Министър Ангелкова обаче предупреди, че непрекъснато ще се правят проверки при подадени сигнали.

Министърът на туризма бе категорична, че до този момент не са установени неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове, свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това, броят на спасителите надвишава изискванията, т.е. има повече спасители, съгласно вече одобрената схема.

Ангелкова акцентира, че това няма да е последната проверка. „Целта е да установим от една страна, че се спазва закона, а от друга – да осигурим комфорта на всички туристите“, бе категорична тя. На място днес бяха и представители на строителния контрол и надзор на Община Несебър.

По отношение на преместваемите обекти Николина Ангелкова информира, че има издадено разрешение за поставянето им от главния архитект на Община Несебър, като направи уточнението, че Наредба № 10 на Общината не важи за територията на морския плаж, който е изключително държавна собственост и се прилагат разпоредбите на Закона за устройството на територията.

Въпреки констатациите на институциите, Валери Симеонов продължава със заканите в Туитър:

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Абе тази неадекватна грозна глпава кобила нема ли кой да я озапти??? Хотелите са свалили цените масово за юли, а тези герберски -о-л-и-г-о-ф-р-е-н-и- играят театро за лошия матриял.

  2. Как да не е всичко изрядно по сред бял ден да газиш туристи От една страна в северния бургаски плаж ги затварят от друга изграждат нови преместваеми .Вероятно не без благословията на Валери Симеонов докато министърката води за компания .

  3. Ужас е по БГ Черноморието и нищо и никой вече не може да промени нещо в положителна насока.

  4. Това вече е без значение-загубихте доверието ни,на нас 40-50годишните,дето имаме пари за почивки и дето ще дадем пари за почивка на децата си.Ние ходим в Гърция,Италия,Франция.Помислете как да ни върнете-няма да е лесно.Не и по този елементарен начин.Аза вестникарите-няма смисъл да коментираме-вие си знаете.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.