Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 23 октомври 2019 г.

Стартира изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора

Захариева за мониторинговия доклад на ЕК: Реформите, независимо дали има или няма МСП, ще продължат

Президентът Радев в Токио: Приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и президентът на Конфиндустрия Венченцо Боча дадоха в Рим нов тласък на българо-италианските бизнес проекти

Джонсън настоява дебатите по законопроекта за Брекзит да продължат три дни Ще иска предсрочни избори, ако депутатите отхвърлят предложението

ТИР се обърна след опит да избегне катастрофа на пътя Хвойна-Чепеларе

Благо Джизъса събра децата си (СНИМКИ)

Дерменджиев оцеля като селекционер

Тръмп нарече разследването за импийчмънт „линч“

Джими Картър е приет в болница след падане в дома си

Намериха изчезналия преди 2 дни пенсионер

Комисията по атестирането и конкурсите към прокурорската колегия на ВСС отговори на Лозан Панов за работата на Иван Гешев

Близо 50% от руснаците имат пари само за храна и дрехи

Клиниката по неонатология в Стара Загора получи дарение

Ангелкова не откри никакви нарушения в Слънчев бряг Валери Симеонов продължава да сипе закани в Туитър

Няма нарушения в Слънчев бряг. Това сочат първите резултати от започналите проверки на Министерство на туризма, огласени от министър Ангелкова.

„Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени за стопанисване на концесия и под наем. Мобилните екипи на Министерството на туризма са по цялото Черноморие“. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова днес в к. к. Слънчев бряг. Тя посочи, че това е първата цялостна и комплексна проверка между МТ, МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и РИОСВ. В мобилната група са включени и представители на РЗИ, Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Община Несебър.

„На морски плаж „Слънчев бряг-юг“, отдаден на концесия, експертите извършиха геодезическо заснемане на всички преместваеми обекти, за да се установи дали отговарят на квадратурата на одобрената схема от министъра на туризма“, каза Ангелкова и уточни, че квадратурата им отговоря до милиметър и съответно заемат 2% обща търговска площ и 2% допълнителна търговска площ.

Николина Ангелкова посочи, че в рамките на комплексната проверка, РИОСВ инспектира дали всички преместваеми обекти и най-вече заведенията за хранене са свързани с канализационната мрежа. Тя каза още, че от своя страна РЗИ са проверили оборудването на медицинските пунктове и са извършили замервания за шум. Заключението на контролния орган по отношение нивата на шум е, че са спазени изискванията на Наредба № 6 и контролираните параметри за вечер и нощ са в граничните стойности. Министър Ангелкова обаче предупреди, че непрекъснато ще се правят проверки при подадени сигнали.

Министърът на туризма бе категорична, че до този момент не са установени неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове, свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това, броят на спасителите надвишава изискванията, т.е. има повече спасители, съгласно вече одобрената схема.

Ангелкова акцентира, че това няма да е последната проверка. „Целта е да установим от една страна, че се спазва закона, а от друга – да осигурим комфорта на всички туристите“, бе категорична тя. На място днес бяха и представители на строителния контрол и надзор на Община Несебър.

По отношение на преместваемите обекти Николина Ангелкова информира, че има издадено разрешение за поставянето им от главния архитект на Община Несебър, като направи уточнението, че Наредба № 10 на Общината не важи за територията на морския плаж, който е изключително държавна собственост и се прилагат разпоредбите на Закона за устройството на територията.

Въпреки констатациите на институциите, Валери Симеонов продължава със заканите в Туитър:

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Абе тази неадекватна грозна глпава кобила нема ли кой да я озапти??? Хотелите са свалили цените масово за юли, а тези герберски -о-л-и-г-о-ф-р-е-н-и- играят театро за лошия матриял.

  2. Как да не е всичко изрядно по сред бял ден да газиш туристи От една страна в северния бургаски плаж ги затварят от друга изграждат нови преместваеми .Вероятно не без благословията на Валери Симеонов докато министърката води за компания .

  3. Ужас е по БГ Черноморието и нищо и никой вече не може да промени нещо в положителна насока.

  4. Това вече е без значение-загубихте доверието ни,на нас 40-50годишните,дето имаме пари за почивки и дето ще дадем пари за почивка на децата си.Ние ходим в Гърция,Италия,Франция.Помислете как да ни върнете-няма да е лесно.Не и по този елементарен начин.Аза вестникарите-няма смисъл да коментираме-вие си знаете.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.