Ангелкова предаде поста си на служебния ресорен министър Стела Балтова на официална церемония

Министърът на туризма Николина Ангелкова предаде поста си на служебния ресорен министър Стела Балтова на официална церемония в Министерството на туризма, предаде „Фокус“.

„Благодаря на всеки от екипа затова, че позиционирахме туризма на място, на което заслужава да бъде. Благодаря и на бранша, местните власти, колегите, премиера, кабинета, медиите за това, че обективно следяхте какво се случва с работата в сектор „Туризъм“. Извървяхме малка крачка, но като си спомня една стаичка в Министерството на икономиката, сега имаме самостоятелно министерство“, заяви Ангелкова.

Над 14 млн. лв. са приходите от концесии и наеми през 2016 г. Това каза вече бившият министър на туризма на официалната церемония.

„За тези две години имахме изключително много предизвикателства. Предстоят ни много важни изложения през предстоящия летен сезон. Работата по лято 2017 г. сме я стартирали още през месец май миналата година. Успяхме да си върнем доверието на руските туристи. По отношение на плажовете, до 31 март министърът трябва да издаде заповед за това кои плажове са неохраняеми. Имаме 1 млн. лв. събрани повече приходи“, обясни Ангелкова.

По думите ѝ за всички неохраняеми плажове почистването, спасителите и медицинските лица следва да се осигурят от държавата, за да се гарантира безопасността на хората. Тя добави, че до края на декември се очаква ръст на приходите от над 15%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България