Раненият алпинист на Олимп е без признаци на живот

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Четири възможни варианта за преместване на националния стадион

Градушка отне поминък, земеделец го връща Стихии нанесоха щети в Свищов, Левски и Русе

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

100 декара от сметището край село Цалапица горят

Ангел Бадънков, СДВР: По празниците домовите кражби зачестяват, а на автомобили – намаляват

Динамиката на битовата престъпност в София се променя значително с идването на празничните дни. Това обясни началникът на „Криминална полиция” в СДВР комисар Ангел Бадънков по БТВ.

По думите му обикновено „има значителен спад” на кражбите на автомобили, но при домовите кражби, „ако през септември се извършват по 3 на ден, през декември са 6”. Причината е отсъствието на собствениците.

„Винаги се действа по информация”, подчерта Бадънков. Престоят на бандитите в жилището никога не е повече от 5 минути, като това в някои случаи значи, че те знаят даже къде се намират ценностите.

„Ние имаме около 35% разкриваемост при домовите кражби. За някои са малко, за някои са много, за мен са много”, призна полицейският началник, като обясни, че често извършителите на голям брой посегателства влизат в затвора само за едно от тях.

По-големият проблем, че там не се поправят: „Тези хора имат престъпно съзнание, те никога няма да се превъзпитат – той никога няма да работи за 1000 лв. на месец, ще изкарва по 1000 лв., но от престъпна дейност”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.