Ангел Джамбазки: Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако не - ще падне

Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако иска, ако не - ще падне. Това каза за БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

"Няма правилно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине. Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде потвърдена през национален референдум. В голяма част от българското общество има обоснована тревога за това, че новото правителство може да направи ходове, които да са по същество отстъпки - да даде съгласие за започване на преговори между  Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които според нас трябва да бъдат решени", допълни още зам.-председателят на ВМРО.

"Премиерът Петков многократно каза, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята трябва да се остави настрани, че трябва да се подхожда икономически. Не е ясен мандатът, с който Весела Чернева е била там, в какво качество е била, защо българският посланик в РСМ не е бил там, защо МВнР не е било уведомено, има ли достъп до класифицирана информация г-жа Чернева и в какво качество води преговори. Писма, в които призовават Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред“, каза Ангел Джамбазки.

Той подчерта, че позицията на президента Румен Радев му е известна от публични източници: "Той продължава да подкрепя на първо място защитата на правата и законните интереси на българите в РСМ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика