Ангел Джамбазки: „Ислямска държава” не атакува Балканите, за да не запали хола си

Балканският батальон на „Ислямска държава” наброява 500 души и те не атакуват Балканите, за да не запалят хола си. Това обяви евродепутатът Ангел Джамбазки по БТВ.

Относно напрежението между Сърбия и Македония той смята, че Сърбия наказва дипломатите си в Скопие, защото опитът за преврат в Македония не е успял. Той сравни случващото се в Скопие със смяната на турския посланик у нас и изпращането на предишния Сюлейман Гьокче в Гватемала. По думите му Гьокче е бил наказан, защото не е успял да наложи у нас протурска партия.

Събарянето на незаконни постройки в ромската махала в „Захарна фабрика” Джамбазки определи като добро начало. То трябва да продължи и в Баталова воденица, обяви евродепутатът и бивш общински съветник в София.

"Искам да поздравя кметът на "Захарна фабрика", който успя да докара до край бутането на незаконните къщи. На фона на събитията в Испания най-важният въпрос у нас е дали има ислямизиране. Ако има някакъв допир на "Ислямска държава" с България, то той е в циганските махали в Пазарджик и Пловдив. Там най-лесно може да проникне радикализиран проповедник. Трябва много работа в циганските махали", подчерта Джамбазки.

Коментари

Задължително поле