Ангел Джамбазки: Сидеров няма как да отстрани Валери Симеонов

Политическото съгласие „Обединени патриоти” е все още е една от най-добрите новини в българския политически живот. С огромно съжаление наблюдавам непремерени изказвания, разправии, лични отношения, които не допринасят с нищо за това да се работи положително или заедно. Това коментира евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира по Канал 3.

"Това е по-скоро лични отношения, които г-н Сидеров и г-н Симеонов имат помежду си", каза той по повод свадите между лидерите на Атака и НФСБ.

Проблем с шума определено има, има, но това не е проблем само по морето. Някои от симпатизантите ни питат защо ходим само по морето, а не ходим по циганските махали, добави Джамбазки.

"Промените в Закона за приватизацията – най-малко катастрофално беше обяснено това нещо. Ако е било толкова важно да се направи това нещо и ако тези промени по никакъв начин не облагодетелстват, която и да е било икономическа организация, конкретна фирма или бизнес, излизаш и ясно обясняваш, но ние сами се вкарваме в обяснителен режим. Внася се нещо, изтегля се нещо, председателят Данаил Кирилов прави второ-трето", каза евродепутатът във връзка с президентското вето и изтегления Закон за приватизацията.

"В предложенията направени и от Ники Александров и от Емил Димитров няма конфликт, конфликтът идва от изреченията, които състави председателят на правната комисия и това, което се гласува в залата и първоначално самият Валери Симеонов излезе и каза, че проблемът не е във финалния текст и точно тук остава впечатлението, че има някаква организация да се гласуват такива промени, каза още той по темата.

"Не мисля, че може да бъде отстраняван никой от тримата лидери, защото на първо място коалицията Обединени патриоти е формирана и си има своите управителни органи, в които влизат и тримата лидери – няма как един да отстранява друг. Няма как да се случи такова нещо", коментира Джамбазки думите на Сидеров, че ще смени Симеонов, ако не се поправи.

"Това е работа на цялата коалиция, събиране и разговор вътре. Категорично не може да стане единият да отстранява другия. И тук въпроса е в изреченията, как ги формираш. И в двете посоки имаме преминаване на границите на добрия тон", подчерта евродепутатът.

"Не виждам полза от тези скандали по скоро смятам, че обществото е напрегнато и изнервено от скандали и раздори", категоричен бе той.

"Вижте каква истерия се завихри и завъртя около абсолютно предполагаемо, рутинно, санитарно, ветеринарно събитие, каквото трябваше да бъде това в Странджа", коментира още Джабазки по повод чумата по дребните преживни животни.

"На втория или третия ден бяхме в Харманли, за да проверим фалшивата новина, че извънземни транспортират нелегални имигранти с летящи чинии през турската граница, разбира се, такова нещо няма и не може да се случи, но отидохме да се уверим с очите си, колко хора има в лагера. Там има не повече от 200 човека, повечето са жени и деца", разказа още евродепутатът.

"В същия ден се обади нашият представител от град Болярово, който е и ветеринар. Отидохме в Шарково, където лидерката но опозицията вече вееше байрака на бунта. Имаше хора, които търсеха чиста провокация, не мога да кажа дали са дошли с нея или не, но имаше млади, здрави, бургаски младежи, които бяха дошли направо от плажа по джапанки, по къси гащи, пиеха бири и изобщо не ги интересуваха нито кози, нито козлета, каза той и отрече, че това са същите момчета, които са използвани при бунтовете в Харманли", заяви Ангел Джамбазки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика