Ангел Митев ще бъде новият изпълнителен директор на НДК

Изпълнителен директор на НДК ще стане Ангел Митев, който до днес изпълняваше същата дейност в държавно дружество „Реставрация“. Компетентен човек, който от години се занимава със строителство и опазване на културното наследство. Това каза на брифинг министърът културата Боил Банов.

„От 3 дни НДК е част от Министерството на културата. Връща се там, където му е мястото“, посочи Банов.

„Моят избор не е съсредоточен върху творческата част от работата на НДК, а е свързан с основната задача – приключване качествено и в срок на ремонтните дейности“, допълни министър Банов.

В съвета на директорите ще участват още Красимир Петков, Росица Бачева, Татяна Цветанова, Борислав Велков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Спестена е онази част, където Банов заявява, че ще върне Боршош, едва ли не твърдо убеден в невинността му, защото той бил направил много за културата. Ей, дървени глави, брей! Онова затънало до шия в далавери и кражби, ако отърве пандиза, пак добре, а новопокръстеното министърче, извадено от прованса, вече раздава обещания. Как ли ще работи сегашният началник на НДК, като знае, че е временен и само топли стола на Боршош? Хайде спрете най-после да защитавате доказаните едри мафиоти!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.