Германия и Франция искат допълнителни мерки срещу Русия

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Президентът на Словения Борут Пахор идва на посещение у нас

Кметът Атанас Калчев: Срутище застрашава язовир Кричим

Поезия и графикатура в едно цяло Уникална книга представиха поетът Георги Константинов и художникът Иван Газдов

Румен Радев: Ценим приноса на Алжир за стабилизиране на Северна Африка

Роднина на Путин стана зам.-председател на “Газпром”

Кметове със статуетки от „Искам бебе“ Има одобрени близо 4000 заявления за помощ

С приложение пестим от SMS-и за паркиране Чужденците вече могат лесно да си плащат за синя зона

Огнян Златев: Срещата между ЕС и Турция във Варна е важна и за двете страни

Дебитните карти стават билети за рейса С 1.60 лв. ще можем да сменяме различни превозни средства

Ангел Найденов: В документите от Ненчев не се споменава ремонт на двигатели

В документите, посочени от министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев, не става дума нито за ремонт, нито за двигатели и не се препоръчва сключване на договор или споразумение. Такъв коментар даде пред БТВ бившият министър на отбраната Ангел Найденов, при когото е съставена цитираната по-рано днес докладна записка за ремонта на двигателите МиГ-29 в Полша.

По думите на Найденов в документа се споменава, че представлява интерес опита на Полша в модернизацията на изтребителите и техническата им поддръжка. Цитираната записка дори не засягала двигатели, а ремонт на авиониката – компонент от оборудването на самолетите.

По думите на бившия министър в обвинението на прокуратурата не се говори за ремонта в Полша, а нереализирани на стари договори с РСК Миг. „Те са стояли заключени в касата на министъра до изтичането на  срока на рамковото споразумение, сключено в първия кабинет на Борисов”, каза той. Найденов смята, че Ненчев не се е възползвал от това споразумение заради предразсъдъци. „Ако ставаше дума само за търсене на възможности заради диверсификация на услуги, това щеше да бъде добра посока за усилията на министъра, но става дума за нереализиране във време, когато сме на критично ниво на изправни самолети”, обясни той. И той самият сподели, че идвайки на власт, е заварил критично ниво на изправни самолети и ако не се ремонтират навреме се поставя в риск живота на летците

Найденов посочи, че всичко, което се случва след обвинението е част от личната битка на Ненчев с новоизбрания президент Румен Радев.

По повод оградата по турската граница, бившият министър заяви, че няма обяснение за оскъпяването й и добави, че първите 30 км , които са били построени по негово време са били най-пресеченият терен. „Материалите едва ли са по-различни и едва ли струват 4 пъти повече. Едва ли труда на ангажираните са по-скъп”, посочи той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.