На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Ангел Найденов: Пленарната зала е свещена територия, където цензурата, страхът и фелдфебелските ботуши нямат място

„Пленарната зала е свещена територия където цензурата, страхът и фелдфебелските ботуши  нямат място. Решението за отмяна на заседанията на НС провокира ирония, възражения и негативизъм към парламента като цяло, а не само към тези, които са го подкрепили”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов при представяне на предложението на левицата за отмяна на решението за прекратяване на пленарните заседания. „Това решение беше и е нагъл опит да се отнеме възможността на опозицията да говори от парламентарната трибуна или пред журналистите в кулоарите”, каза още той. Социалистът попита кое е толкова страшното на декларациите, изказванията, позициите, които се изказват от опозицията.

Много по-добре е да се говори от парламентарната трибуна, отколкото да заговори улицата

„Не знаете ли и не помните ли, че е много по-добре да се говори от парламентарната трибуна, отколкото да заговори улицата”, категоричен бе Найденов и допълни, че по начина, по който върви управлението, нищо чудно скоро да се стигне и до това. Той подчерта, че решението за отмяна на заседанията на НС е прецедент в най-новата ни история и пряко засяга мястото и ролята на парламента и на народните представители. „С вашето решение сведохте парламента до един гумен печат от канцеларията на министър-председателя, а народните представители до блуждаещи пропагандисти”, заяви зам.-председателят на ПГ на левицата.

Найденов заяви, че с подобно решение се отнема възможността за парламентарен контрол. „Повече от един месец е прекалено дълго за ваканция и без парламентарен контрол”, каза още той и припомни, че премиерът Борисов не е участвал в парламентарен контрол  от началото на юни. Найденов коментира твърденията, че опозицията не може да събере необходимия брой подписи, за да внесе вот на недоверие. Той подчерта, те са били опровергани с факта, че за искането си за извънредно заседание са събрани над 70 подписа. „Казвате, че ще работят парламентарните комисии, но техният продукт трябва да стане факт в пленарна зала и те са свързани със съответни срокове, какъвто е и случаят с промените в ИК”, заяви Найденов. По думите му фактът, че управляващите са вносители на такива промени преди президентските избори, по най-красноречив начин опровергава вече гласуваното решение.

Таско Ерменков: Явно Борисов не е подготвил следващата порция закони, които трябва да приеме мнозинството в НС

„Не може една парламентарна група, която ползва капацитета на полицията, за да си охранява мероприятията и ползва административната власт, за да притиска, да ни дава акъл как се работи в парламента”, заяви от парламентарната трибуна народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. Той каза още, че когато някои кандидати за президенти се движат с ескорти, да се обяснява, че има равенство в държавата и парламентаризъм, е нагло. Социалистът припомни, че след като в петък народните представители са направили грешката да не се регистрират и се е наложило да дойде премиерът и „им набие канчето”.  „Ако нямате аргументи срещу нашите, не можете да се скриете в една дълга ваканция. Ако не от тук, ще ви кажем своите аргументи от улицата”, категоричен бе той.  По думите му сме изправени пред избор, от който зависи дали ще бъдем парламентарна република. „Ще използваме ли парламентарната трибуна за законодателна дейност в интерес на хората или да си отидем и да си се срещаме с избирателите както вас?”, попита депутатът. „Плащат ви за законотворчество. Явно обаче премиерът не ви е подготвил следващата порция закони, които трябва да приемете”, заключи Таско Ерменков.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.