Англия би за малкия Брадли

Духът на отишлия си преди година малчуган Брадли Лауъри вдъхнови английския национален тим за нов успех. „Трите лъва“ победиха Швеция с 2:0 и се класира за полуфиналите на Мондиал 2018. И то точно година след като малкият Брадли си отиде, победен от тежка болест.

Момчето се превърна в символ на непримиримост, докато се бореше за живота си. Той си отиде на 7-и юли миналата година едва 6-годишен.

С любовта си към футбола Брадли спечели сърцата на фенове по цял свят. През почти целия си кратък жизнен път, детето израстна в болница, но това не му пречи да е ревностен привърженик на „Съндърланд“ и английския национален отбор. А в борбата си Брадли не бе сам. Той се превърна в кауза на цялата страна.

През декември 2016-та Брадли Лауъри изпълни и вкара символична дузпа срещу бъдещия шампион „Челси". Попадението беше обявено за гол на месеца в английската Висша лига. Три месеца по-късно малчуганът изведе националният отбор на страната в мача срещу Литва. Зрителите запомниха символичния жест на капитана Джо Харт, който в тунела пропусна пред себе си нападателят на „Съндърланд“ Джърмейн Дефо и придружаващия го Брадли.

Така момчето прие гръмовните овации на препълнения "Уембли". Дефо, голмайстор на любимия на детето клуб през последните 2 години, пък се превърна в негов голям приятел. На пресконференция след смъртта на момчето, футболистът не можа да сдържи сълзите си. За съжаление Брадли Лаури изгуби тази битка, но завинаги остана сред легендите на Англия и любимия му „Съндърланд“.

"Винаги ще те помним, Брадли - написа в официално съобщение Футболната Асоциация на Англия. - Ти беше нашето голямо вдъхновение по пътя към Русия, а и сега на самото световно първенство. Нашите мисли винаги са свързани с теб и се надяваме, че отборът би те накарал да се гордееш."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят